Kā balināt saldētavu un ko darīt, lai novērstu ledus veidošanos no jauna?
Vienlaikus ar atkausēšanu var balināt plastmasu, ja ir tāda problēma, īpaši, ja ledusskapis jau ir vecs. Šim nolūkam lieliski noder ūdeņraža pārskābes un dzeramās sodas maisījums. Šī vienkāršā tautas metode labi attīrīs, dezinficēs un balinās plastmasu, nesaskrāpējot to.
Pēc atkausēšanas parūpējieties par saldētavas dezinfekciju, īpaši, ja tajā tiek uzglabāta gaļa. Šim nolūkam var izmantot hlorheksidīnu, tikai pēc mazgāšanas to uzklājiet uz saldētavas sausās virsmas.
Visbeidzot, lai novērstu ledus sasalšanu saldētavas nodalījumā, pēc atkausēšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas uz sausās virsmas uzklājiet plānu glicerīna kārtiņu. Tad ledusskapis nebūs pastāvīgi jāatkausē.