Kā balināt saldētavu un ko darīt, lai novērstu ledus veidošanos no jauna?
Vienlaikus ar atkausēšanu var balināt plastmasu, ja ir tāda problēma, īpaši, ja ledusskapis jau ir vecs. Šim nolūkam lieliski noder ūdeņraža pārskābes un dzeramās sodas maisījums. Šī vienkāršā tautas metode labi attīrīs, dezinficēs un balinās plastmasu, nesaskrāpējot to.
Pēc atkausēšanas parūpējieties par saldētavas dezinfekciju, īpaši, ja tajā tiek uzglabāta gaļa. Šim nolūkam var izmantot hlorheksidīnu, tikai pēc mazgāšanas to uzklājiet uz saldētavas sausās virsmas.
Tevi arī varētu interesēt
Visbeidzot, lai novērstu ledus sasalšanu saldētavas nodalījumā, pēc atkausēšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas uz sausās virsmas uzklājiet plānu glicerīna kārtiņu. Tad ledusskapis nebūs pastāvīgi jāatkausē.
Tevi noteikti interesēs
- Ērkšķogu apstrāde pavasarī pret kaitēm – viena tējkarote uz litru ūdens un ogas būs kā plūmesby Anete Vītola
- Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – nepielīp pie pannasby Rinalds Bergmanis
- Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs paziņo, kad Latvijā martā sagaidīsim pat +17 grādusby Sandra Ločmele