Neizmetiet tējas maisiņus: 7 veidi, kā tos izmantot atkārtoti

Ikviens dzer tēju vai kafiju, bet ne visi zina, ka tējas maisiņus var izmantot atkārtoti. Jūs varat izmantot tikai vienu no tiem, lai marinētu gaļu vai pilnībā iztīrītu dzīvokli.

Kāpēc nevajadzētu izmest tējas maisiņus

Uz jautājumu, kā pareizi izmantot tējas maisiņus, lielākā daļa saimnieču atbildēs: pagatavojiet tēju un izmetiet to. Tomēr tikai retais zina, kāpēc tējas maisiņus nevajadzētu izmest. Vismaz tos var izmantot tīrīšanai. Tie lieliski tiek galā ar taukiem uz traukiem – izlietotos tējas maisiņus ielieciet izlietnē, iepriekš piepildītā ar siltu ūdeni, turpat ielieciet netīros šķīvjus. Tējā esošie savienojumi tiks galā ar taukiem ne sliktāk kā veikalā nopērkamie trauku mazgāšanas līdzekļi, taču tajos būs mazāk ķīmijas.

Pieredzējušas saimnieces stāsta, ka, marinējot gaļu, ja marinādē ieberiet dažus tējas maisiņus, tie ēdienam piešķirs pikantu garšu un neticami apetīti rosinošu aromātu. Turklāt tējā esošie tanīni palīdzēs mīkstināt gaļas šķiedras, kas ir īpaši svarīgi, gatavojot liellopu gaļu.

Lasi vēl: Ungāru vecmāmiņas uzkoda no tomātiem un sīpola: viss noslēpums ir marinādē

Tējas maisiņi palīdzēs iegūt perfektu garšu arī tad, kad mājās gatavosiet šprotes. Lai pagatavotu mājās gatavotass šprotes, vienā glāzē ievāriet 3 melnās tējas maisiņus un ļaujiet ievilkties 15-20 minūtes, pēc tam izkārtojiet zivis (sardīnes, šprotes un citas mazas zivis) pannā vienmērīgās kārtās un pārlejiet tās ar tējas uzlējumu. Tad pievieno kubiņu vistas buljona un 100 g augu eļļas, pēc tam zivis sautē, līdz šķidrums pilnībā iztvaiko. Parasti tas ilgst apmēram 40-60 minūtes. Šī recepte noteikti neatstās vienaldzīgus jūsu mājiniekus un viesus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment