Kabaču laiks ir sācies pilnā sparā, un teiksiet – kuram gan nav kabači. Un, ja tie vēl ir tik daudz, ka vairs nezināt, kā tos pagatavot, šī recepte jums noderēs lieti.
Turklāt ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Īpaši tajās reizēs, kad tradicionālie ceptie kabači vai kabaču pankūkas jums jau ir apnikušas, kā arī konservi ziemai jau sagatavoti. Kur tad tos likt?
Vienreiz pagatavosiet šo recepti un diez vai no kabačiem vēl taisīsiet ko citu. Jo šādu ēdienu uzliekot uz galda tad, kad nāk ciemiņi – tas būs pirmais, kas pazudīs un tik gardām mutēm apēsts!
Ko vajadzēs:
Kabači – 1 kg (aptuveni 3 vidēji);
Dilles – 10 grami;
Pētersīļi – 10 grami;
Marinādei jums būs nepieciešams:
Eļļa (var izmantot olīveļļu) – 50 ml;
Sojas mērce – 3 ēdamkarotes;
Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes;
Sāls – 1 tējk. l.;
Melnie pipari – 0,5 tējk. l.;
Cukurs – 1 ēdamk.;
Ķiploki – 3 vidēji lielas daiviņas.
Lasi vēl: “Vienkārši nepatīkami!”: dziedātājas Laimas Vaikules rīcība ballītē pēc festivāla raisa “karstas” diskusijas (+ VIDEO)
Pagatavošana soli pa solim:
1. Vispirms labi nomazgājiet kabačus, dilles un pētersīļus. Tālāk kabacīšus sagriež plānās ripiņās, bet dilles un pētersīļus sasmalcina. Zaļumus pievieno sagrieztajiem kabačiem.
2. Lai pagatavotu marinādi, visas iepriekš minētos sastāvdaļas sajauc kopā vienā traukā. Pēc tam gatavo šķidrumu pārlej pāri kabačiem un zaļumiem. Visu kārtīgi samaisiet, lai marināde tiek klāt visam, kas traukā. Tad atstājiet to visu “nostāvēties” vismaz uz 30 minūtēm, lai kabači labi uzsūktu marinādi.
Gatavošana ir patiešām ļoti vienkārša, bet no galda šo ēdienu apēdīs pirmo. Turklāt šādi gatavoti kabači ir arī ideāla piedeva pie pusdienām, kā arī – pie grillētiem ēdieniem. Turklāt šo ēdienu jūs varat tikpat labi gatavot arī ziemā, kad veikalos ir pieejami cukini, un izmantot tos kabaču vietā!
Labu apetīti!