Vīrietis spēlē ģitāru, kamēr viņam operē smadzeņu audzēju! Kā tas iespējams?! (+video)

Patiesībā smadzeņu audzēju operāciju veikšana, kamēr pacients ir nomodā, ir visai izplatīta parādība. Tas ļauj ķirurgiem jebkurā brīdī pārbaudīt pacienta smadzeņu darbību, uzdodot viņam jautājumus un uzdevumus. Tā ārsti var būt pārliecināti, ka, izgriežot audzēju, nerada pacientam smadzeņu bojājumus.

Operējot mūziķi Antoniju Kulkampu Diasu, brazīliešu ķirurgi būtu varējuši piekopt parasto praksi un likt viņam noskaitīt reizrēķina tabulu vai kaut ko tikpat garlaicīgu. Bet kāpēc gan laist garām iespēju ļaut mūziķim 9 stundu ilgās operācijas laikā kaut ko uzspēlēt? Tas ir ne tikai daudz patīkamāk, bet ļauj ārstiem reizē pārliecināties par Diasa runas centra, atmiņas un motorikas pareizu darbību.

Diass iepriecināja ķirurgus gan ar klasisku The Beatles dziesmu, gan ar brazīliešu tautas dziesmām un paša sacerētiem skaņdarbiem. Ķirurgiem izdevās izoperēt 90% audzēja, tāpēc operācija tiek uzskatīta par veiksmīgu un Diass no slimnīcas ir izrakstīts. Jāpiebilst, ka operācijas laikā Diass saņēma lokālo anestēziju, tāpēc nekādas sāpes viņš nejuta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment