Kartupelī ceptas sēnes
SASTĀVDAĻAS
4 palieli kartupeļi;
400 g šampinjonu;
1 sīpols;
100 g sviests;
½ ēdamkarote miltu;
250 ml ne pārāk trekna saldā krējuma;
100 cieta siera;
sāls, pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1. Kartupeļus kārtīgi nomazgājiet, mizot nav nepieciešams. Katru kartupeli pārgrieziet uz pusēm.
2. Ar deserta karotes palīdzību izgrebiet kartupelim vidu, lai iegūtu kaut ko līdzīgu laiviņām ar malu biezumu apmēram 5 mm. Lai kartupeļi neietu zudumā, izgrebtās daļiņas uzvāriet un uztaisiet kartupeļu biezeni. Šajā receptē izgrebtie kartupeļu vidi vairs nebūs nepieciešami.
3. Izgrebtos kartupeļus ievietojiet aukstā ūdenī, lai tie nepaliktu tumši.
4. Uz lēnas uguns izkausējiet sviestu, ielieciet tur pēc tam sēnes uz 5 – 7 minūtēm. Pievienojiet ļoti smalki sagrieztu sīpolu, cepiet vēl 7 minūtes uz zemas uguns. Apberiet ar miltiem un ātri apmaisiet, lai masa kļūtu biezāka.
5. Tad pievienojiet saldo krējumu, sāli, piparus. Paturiet maisījumu uz uguns vēl 3 – 4 minūtes un tad ņemiet nost.
6. Uzlieciet uz cepamās pannas izgrebtos kartupeļus, katrā no tiem ielieciet mazu sviesta gabaliņu, nedaudz sāli un piparus. Pildiet kartupeļus ar sēņu pildījumu, lieciet cepties uz 15 minūtēm 180 – 200°C.
7. Apberiet kartupeļus ar sarīvētu sieru, tad lieciet atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm.
Zeltītā siera kārtiņa ir tik apetelīga, pilnai laimei pietrūkst vēl tikai šķipsniņa paprikas garšvielas… Jūsu pūles tiks novērtētas!
Avots: takprosto.cc
Tevi noteikti interesēs
- Tagad vēlas vēl dārgāku! Gandrīz par 40 000 eiro bijusī Kristapa Porziņģa draudzene Laura Vizla tirgo basketbolista dāvanu (+ VIDEO)
- Kāpēc sievietes agrāk nēsāja vienu garu bizi un ko nozīmēja vaļīgi mati
- Daļā Latvijas 13. novembrī pārspēti siltuma rekordi: meteorologs Bricis brīdina, ka rītdien laika apstākļi strauji mainīsies
- 4 Zodiaka zīmes līdz 2025. gada beigām gūs panākumus: beidzot pienāks tas, ko viņi gaidīja tik ilgi
- Kad ir vislabākais laiks, lai stādītu kokus dārzā: agronomi snieguši skaidru atbildi
- Vairs nepērku šādu zivju veidu: kuru labāk atstāt veikalā un kā izvēlēties svaigu — uzzināju nejaušā sarunā ar Daugavpils kasieri











