Viņi iedeva 10 gadus vecam zēnam parastāko ibuprofēnu, un viņš sāpēs gandrīz nomira

Ārsti viņiem pastāstīja, ka bērnam ir Stīvensa-Džonsona sindroms, reta un dzīvībai bīstama slimība, kas izraisa ārkārtīgi bīstamu alerģiju pret medikamentiem.

Ibuprofēna dēļ zēnam atteicās strādāt plaušas, viņa āda lobījās un viņam sākās asins saindēšanās, kuras dēļ bērns nonāca septiskā šoka stāvoklī. Viņam nācās pavadīt trīs nedēļas mākslīgi izraisītā komā, kamēr mediķi ārstēja viņu ar antibiotikām.

Lasi vēl: Jauns pāris piedzīvo baismu murgu: slimnīca netīšām kremē viņu jaundzimušo meitu

Zēna māte Laura dalās pārdzīvojumos:

Ārsti sacīja, ka viņš ir slimākais pacients, kāds viņiem ir. Viņš mira. Viņa āda pārklājās ar tulznām un apdegumiem, uz viņa ķermeņa veidojās audu bojājumi. Pat pie visvieglākā pieskāriena varēja redzēt, kā no viņa nāk nost audu kārtas. Tas bija briesmīgi.”

Viņš pamodās no komas apmēram mēnesi pēc Ibuprofēna iedzeršanas un tagad ir atveseļojies, taču smagā alerģiskā reakcija neatstāja viņu neskartu. Zēns tagad ir akls un ārpus mājām vai spilgtas gaismas klātbūtnē viņam jānēsā saulesbrilles, lai novērstu atlikušās redzes zudumu.

Ksanders arī vairs nespēj ražot siekalas, nespēj klepot un iztīrīt elpošanas traktu no gļotām, un viņam vairākas reizes dienā jāizmanto speciāla šķidruma izsmidzināšanas ierīce gūto plaušu bojājumu dēļ.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment