Viņš nolēma izmēģināt ekstrēmu miega režīmu. Lūk, kas ar viņu notika pēc nedēļas

4666462620_3a38636ab2_b

Ja tu esi kā lielākā daļa cilvēku, tu droši vien guli pēc tā sauktā “monofāžu režīma”, kas nozīmē, ka visu savu miegu tu iegūsti vienā nesadalītā laika periodā, kas ir 7 līdz 8 stundas ilgs. Bet kas notiktu, ja tu miegu sadalītu pa vairākām snaudām visas diennakts garumā? 

Šis puisis nolēma to izmēģināt. Internetā viņš atklāja metodi, sauktu par “polifāžu miegu”. Tajā gulētais laiks tiek sadalīts vairākos nogriežņos, nevis izgulēts vienā reizē. Teorētiski, cilvēki, kuri izmanto šādu miega ciklu, spēj iztikt ar mazāku miega daudzumu nekā citi.

Šo metodi iespējams izmantot dažādi, izveidojot dažāda ilguma un biežuma gulēšanas periodus. Viens no populārākajiem režīmiem, ko izmanto cilvēki, kuri praktizē šo metodi, ir tāds: gulēt 4,5 stundas naktī un divas reizes pa dienu nosnausties, ik reizi pa 20 minūtēm. Tātad diennaktī sanāk gulēt 5 stundas un 10 minūtes.

Kāds efekts šādam miega režīmam ir uz ķermeni un prātu, to ievērojot ilgstoši? Šis puisis to izmēģināja uz nedēļu, un tu vari aplūkot viņa pieredzi. Diemžēl rezultāti ir sanāca visai bēdīgi. 

Lai uzzinātu, kā viņam veicās, šķir nākamo lapu:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sleep less</cite>

    Es teiktu, ka viņš nav pieradis pie tā, es varu 5cas dienas pa nakti gulēt max 4 h un pēc tam divas dienas pa 12 h, tāds bija mans skolas režīms.

Leave a Comment