Viņķeles teiktais vēl vairāk sanikno mediķus un sabiedrību

Veselības ministres Ilzes Viņķeles “atzīšanās”  intervijā Latvija Televīzija raidījumā Rīta Panorāma, vēl vairāk sakaitinājusi mediķus un sabiedrību. Ko tieši I. Viņķele teica? 

No vienas puses – visu cieņu par atklātību un drosmi. Veselība ministre atzinās, ka ir ļoti maz ticams, ka tuvākajā laikā Saeima spēs atrast vēl kādu naudas avotu, lai izpildītu solīto par algu palielināšanu medicīnas nozarē. Precīzāk – līdz 2020.gada budžeta pieņemšanai galīgajā lasījumā.

Pie šāda secinājuma veselība ministre nonākusi, jo redzējusi, cik smagas bijušas saruna starp politiķiem nedēļas sākumā par papildus 18 miljonu eiro piešķiršanu mediķu algām. Viņķele norāda, ka jau 18 miljonu meklēšana bija ļoti sarežģīta – tika meklēti izdevumi citās nozarēs, kurus varētu neveikt, vai atlikt līdz nākamajam gadam. Nesot augstas cerības, ka vēl papildus būtiskas summas tikšot noņemtas no iekšlietu vai kultūras nozarēm.

Viņķele arī atkārtoti izteica savu ideju par nodokļu celšanu atsevišķās jomās, lai finansētu medicīnu u.c. nozares nākotnē!

 

Viņķele gan uzsvēra, ka negrib, lai tiktu celti nodokļi darbaspēkam ar zemu un vidēju rocību, bet tā vietā varētu celt, piemēram, kapitāla pieauguma nodokli, kas saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas norādēm Latvijā ir ļoti zems, salīdzinot ar darbaspēka nodokļiem.

 

Lasi arī: Viņķele draud ar lielākiem nodokļiem; Lūk kurus nodokļus viņa grib celt

 

“Sākam ar to, ka atzīstam šo acīmredzamo faktu, ka ar šādu ieņēmumu no nodokļiem daudzumu mēs varam uzturēt tieši tik nabadzīgu sistēmu, kā mēs varam, un, ja sabiedrībai ar to dzīvošana šķiet pieņemama, nu tad paliekam pie tā, bet, ja nē, tad lūkojamies, kur mēs varam nodokļu sistēmu koriģēt,” aicināja Viņķele.

 

Šķir otru lapu, lai redzētu, ko raksta cilvēki un redzētu pilnu intervijas VIDEO

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Iveta Gulanjana</cite>

    Vinķeles kundzes murgojums! Sāciet ar sevi, tautas kalpi, nepalieliniet algas sev………:(:(:(

  • <cite class="fn">fs</cite>

    Armiju nolikvidētu un viss, dzīvotu zili zaļi, tā pat mūsu armija ir atpalikusi, tas pats kas ar dakšām un grābekļiem karot.

Leave a Comment