Viņš 18 gadus, nepatiesi apsūdzēts, pavadīja cietumā; Tagad viņu policija iegāza otreiz

Vienā no petīcijām, kas 4. janvārī bija sasniegusi 19 000 parakstu, minēts, ka Netflix dokumentālā filma pierāda to, ka tiesvedības sistēma “apkaunojoši iegāza abus vīriešus, pilnībā izpostot viņu dzīves.”

Petīcijā norādīts uz skaidriem pierādījumiem, ka Manitovokas apgabala šerifa departaments pielietoja neadekvātas metodes, apsūdzot abus vīriešus.

“Tas visu tiesvedības sistēmu parāda negatīvā gaismā, un tam jāpievērš uzmanība, vienlaikus nodrošinot abiem vīriešiem pēc iespējas normālāku dzīvi.”

Otru petīciju, kas sasniedza 170 000 parakstus, izveidoja kāds Kolorādo štata iedzīvotājs, kurš bija sašutis pēc dokumentālās filmas noskatīšanās.

“Antikonstitucionālā izturēšanās pret Eiveriju no vietējo korumpēto tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvju puses ir pilnīgi nepieņemama un pretīga attiecībā uz taisnīgu lietas izskatīšanu,” minēts petīcijā.

Petīcijas autori uzskata, ka Stīvens Eiverijs ir nekavējoties jāatbrīvo un atbildīgās amatpersonas, kas saistītas ar diviem nepamatotajiem apcietinājumiem, jāsauc pie atbildības atbilstoši ASV tieslietu sistēmai.

Eiverijs cietumā ir pavadījis 18 gadus, kaut gan 1985. gadā DNS analīžu rezultāti viņu atbrīvoja no apsūdzības seksuāla rakstura noziegumā.

Viņu atbrīvoja 2003. gadā, un pēc diviem gadiem Eiverijs no Manitovokas apgabala piedzina 36 miljonu ASV dolāru kompensāciju par nepatiesu apsūdzību. Tomēr mazāk nekā mēnesi pēc lietas izbeigšanas Eiverijs tika notiesāts par tīšu pirmās pakāpes slepkavību.

Eiverija aizstāvība apgalvoja, ka tās pašas amatpersonas, kas tika atstādinātas no iepriekšējās lietas izskatīšanas, bija iesaistītas Halbakas slepkavības lietas pierādījumu vākšanā un, iespējams, ir Eiveriju iegāzušas.

Pēc tam Eiverija 16 gadus vecais brāļadēls Brendans Dessijs atzinās, ka, pildot tēvoča norādījumus, ir seksuāli uzmācies Halbakai un pārgriezis viņas rīkli, taču vēlāk apgalvoja, ka viņu piespieda atzīties.

Lai arī Eiverija mājās netika atrasts Halbakas DNS, apsūdzība apgalvoja, ka tieši tur sieviete tikusi izvarota un nogalināta.

Eiverijam tika piespriests mūža ieslodzījums bez tiesībām uz pagaidu atbrīvošanu. Arī Dessijam piespriests mūža ieslodzījums, bet viņam ir iespēja 2048. gadā tikt atbrīvotam priekšlaicīgi.

Making a Murderer filma kļuva ļoti populāra. Tā saņēma milzum daudz pozitīvu atsauksmju no kritiķiem un vairākām slavenībām, kas Twitter vietnē dalījās ar savu viedokli un ieteica šo filmu noskatīties arī visiem sekotājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment