Vīrieša pieredze: es vasarā divas nedēļas mazgājos bez ziepēm, tikai ar ūdeni. Lūk, kas ar mani notika

Nācās mazgāties siltākā ūdenī

“Pirmajās dienās nācās visu laiku sev atgādināt, ka nedrīkst sniegties pēc dušas želejas pudelītes. Visgrūtāk bija tad, kad pārnācu mājās pēc ilgāka skrējiena ārā, biju izmircis sviedros un ieziedies ar UV aizsargkrēmu. Es alku pēc veldzēšanās aukstā dušā, bet tā vietā man nācās izvēlēties siltāku ūdeni kā parasti, jo tā bija vienīgā iespēja atbrīvoties no netīrumiem. Pēc pāris dienu ilgas šāds rutīnas ievērošanas es patiesībā ar prieku gaidīju nākamo reizi, kad varēšu mazgāties siltā ūdenī. Es drīz vien pieradu pie tā, ka mana dušas telpa katru dienu pārvēršas saunā,” Ādams atzīstas.

Āda kļuva veselīgāka

“Nedēļu vēlāk es ievēroju, ka mana āda kļuvusi savādāka kā iepriekš. No sausas un plēkšņainas tā pārvērtās maigi mirdzošā. Man vairs nenācās pēc katras došanās dušā ieziest savu ādu ar mitrinošu krēmu vai eļļu. Mazgāšanās ar ūdeni līdzsvaroja ādā esošo ēterisko eļļu sastāvu. Bez ķīmisko vielu iedarbības tā kļuva gludāka un izskatās veselīgāka,” viņš skaidro.

Labi zināms, ka mazgāšanās līdzekļu sastāvā esošajām vielām piemīt dehidrējoša iedarbība uz ādu.

Ietaupīta ne tikai nauda, bet arī laiks

“Man vairs nenācās izmantot papildus ādas kopšanas līdzekļus, tādus kā losjonus un eksfoliējošus krēmus. Tagad es vairs nepadarīju ādu sausu ar kairinošām vielām un tādēļ manai ādai vairs nebija nepieciešama īpaša papildus kopšana. Ķermeņa ieziešana ar krēmu aizņēma pusi laika, ko pavadu vannasistabā, turklāt man izdevās krietni ietaupīt finanšu līdzekļus, jo man vairs nebija nepieciešami speciālie ādas kopšanas līdzekļi.”

Lasi vēl: Es nedēļu no vietas mazgājos tikai aukstā dušā – lūk, kas notika ar mani!

Nepatīkama ķermeņa aromāta nemaz nebija

“Eksperiments noritēja bez jebkādas aizķeršanās. Tiesa, pēc nedēļas nogales, kas pavadīta dzīvojot teltī un pirmdien dodoties uz darba interviju, es jutos nedaudz izbijies un šaubījos, vai tiešām nesmirdu. Bet tās bija tikai manas iedomas. Es sapratu, ka ādas kopšanas līdzekļiem tiek pievienots tik liels daudzums smaržvielu, ka ar ziepēm noteikti nepietiek, lai no tām atbrīvotos. Mazgāšanās līdzekļi vienkārši piešķir ādai vieglu smaržu, kas pāris stundu laikā izgaist kā nebijusi.

Es biju patiesi pārsteigts par to, cik viegli ir dzīvot bez ziepēm un dušas želejas. Tagad labi apzinos, ka katru dienu nav jānoziepējas no galvas līdz kājām, lai ķermenis būtu tīrs. Negaidīju, ka eksperiments mainīs manus ķermeņa kopšanas paradumus, tomēr mani patīkami pārsteidza procesa laikā atklātais. Es noteikti vēlos ikvienam sniegt padomu laiku pa laikam atteikties no ziepju lietošanas, ticiet man, āda būs jums pateicīga!” Ādams papildina.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment