Vīrietim tika izņemti 420 nierakmeņi! Kā tas ir iespējams?

 Mediķi apgalvo, ka pie vainas viņa sliktajam veselības stāvoklim bija vīrieša tofu diēta, kura satur ļoti daudz olbaltumvielu.

Vīrietim ir 55 gadi un viņam operācija tika veikta Jinhua pilsētas slimnīcā, austrumu Ķīnā. Pēc operācijas, viņš pastāstīja ārstiem, ka viņš patērē lielā daudzumā tofu, kas ir vietējais ēdiens ar ļoti augstu olbaltumvielu un kalcija sulfāta saturu.

“Sojas produkti, it īpaši tofu, satur ļoti lielu daudzumu kalcija sulfāta, tas ir tāds daudzums, ko organismam ir ļoti grūti pārstrādāt bez papildus uzņemta ūdens daudzuma, tāpēc tas uzkrājās organismā, ” stāsta slimnīcas ārsts.

Medicīniskie izmeklējumi atklāja, ka pāris nierakmeņi tika atklāti jau pirms pāris gadiem, bet vīrietis bija izvēlējies neko ar tiem nedarīt. Pirms 20 gadiem, pacientam tika izņemti 10 nierakmeņi ar litotripsijas procedūras palīdzību, kura iznīcina nierakmeņus.

“Mēs kopā pavadījām 2 stundas operācijā, bet 45 minūtes aizņēma mazo akmentiņu izņemšana. Pēc šīs operācijas manas kājas un rokas kļuva nejūtīgas, ” pieredzētajā dalās ārsts.

Pacients atzīst, ka viņam nepatīk dzert ūdeni, bet viņam ir dots rīkojums mainīt savus ēšanas paradumus. Viņam ir jāsamazina ikdienā apēstais tofu daudzums, bet 420 nierakmeņus viņš ir paturējis kā suvenīru.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment