Vīrs ļoti priecīgs, kad es vakariņās gatavoju kartupeļu sacepumu, šis gardums pie mums tiek apēsts, nepaspējot atdzist!

Ideja gardām un budžetam draudzīgām vakariņām, izmantojot ikdienas sastāvdaļas. Es bieži vakariņās gatavoju šo kartupeļu sacepumu ar malto gaļu, mans vīrs to vienkārši dievina, jo viņš ir liels kartupeļu ēdienu cienītājs. Garšīgi, lēti un ātri pagatavojami.

Kartupeļu sacepums ar gaļu:

Maltā gaļa – 800 gr
Sāls – 1/2 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Sīpols – 1 gab.
Majonēze – 2 ēd.k.
Skābais krējums – 2 ēd.k.
Kartupeļi – 1 kg
Sviests – 50 gr
Piens – 300 ml

GATAVOŠANAS METODE

Mums būs nepieciešams  un gaļas fileja, sagriež gabaliņos un sasmalcina gaļas mašīnā, ja jums ir gatava maltā gaļa, varat izlaist šo soli. Izmēriet 800 gramus maltās gaļas, pievienojiet pusi tējkarotes sāls, melnos piparus un 3-4 ķiploka daiviņas. Visu sajaucam.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kuru dzīvē pārmaiņas sāksies no 2024. gada 15. marta: horoskops no Vasilisa Volodina

1 lielu sīpolu sagriež kubiņos.

Ņemam cepamtrauku, man ir izmēri 31,5cm x 25cm.Ieeļļojiet ar eļļu un izdaliet malto gaļu. Virsū vienmērīgi uzkaisa sīpolus.

Sajauc 1 ēd.k. l skābs krējums un 1 ēdamkarote majonēzi, eļļojiet gaļu ar sīpoliem un ievietojiet uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes, līdz gaļa sāk brūnēt.

Cepam 200 grādos- 20min.

Šoreiz parūpēsimies par kartupeļiem, nomizojam, nomizoto kartupeļu svars ir 1 kg, liksim katliņā, piepildām ar ūdeni un sāli un liksim vārīties līdz gatavi.

Kartupeļi ir gatavi. Tagad mūsu uzdevums ir pārvērst kartupeļus gardā kartupeļu biezenī, pievienot sviestu un pienu, man vajag apmēram 300 ml piena un 50 gramus sviesta.

Lasi vēl: Garšīgāka nekā bērnībā – “Skudru pūznis” – labākā pazīstamā deserta recepte

Izņemam no cepeškrāsns cepešpannu ar malto gaļu, virsū liekam kartupeļu biezeni, iesmērējam ar saldo krējumu un majonēzi un liekam cepeškrāsnī, līdz virsa sāk brūnēt, kas aizņem apmēram 15-20 minūtes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment