Vīrs nodūris sievu, kad uzzinājis par viņas ārlaulības sakaru – bet viss nav tik vienkārši

Galieru pāris apprecējās 1998. gadā un 2009. gadā emigrēja uz Kanādu kopā ar abām meitām, pārcelšanās nebija veiksmīga un viņi pēc trīs mēnešiem atgriezās Apvienotajā Karalistē.

Mančestras Valsts tiesa saņēmusi informāciju, ka pēc atgriešanās Apvienotajā Karalistē Geilers kļuva depresīvs, sāka pārmērīgi lietot alkoholu, nolaidīgi izturoties pret meitām un sievu.

Prokurors Alariks Basano skaidro, ka Galieras kundze citiem stāstījusi par neapmierinātību ar savu vīru un viņa izturēšanos.

2014. gadā Galiers uzmācās sievas māsai, cenšoties viņu noskūpstīt, papildina Basano.

Tad 2015. gadā Galieras kundze iesaistījās ārlaulības sakarā ar Marku Preskotu.

Basano turpina: “Viņa informēja apsūdzēto par savām attiecībām ar šo vīrieti – zinot, ka Galiers pazīst Preskotu, sieviete neatklāja mīļākā identitāti. Mendija Galiera iemīlējās Markā Preskotā un 2016. gada sākumā atzinās kolēģei, ka vēlas pamest vīru, lai gan izjuta nespēju šādi rīkoties bērnu dēļ.

Viņa turpināja ar vīru dzīvot zem viena jumta, saglabājot attiecības ar Marku Preskotu līdz pat nāves iestāšanās brīdim.”

Notiekošais kulminācijas punktu sasniedza pagājušā gada oktobrī, kad Preskotas vīrs uzzināja par afēru.

Lasi vēl: Sieviete, kuru valsts prezidents nodarbina kā algotu slepkavu, stāsta par savu šokējošo dzīvi

5. oktobrī Preskota audžudēls devās uz Galieru ģimenes māju Makinsona avēnijā un informēja Stjuartu Galieru par ārlaulības sakaru. Basano skaidro: “Tā bija pirmā reize, kad Galiers uzzināja Mendijas mīļākā identitāti. Mendija apstiprināja to vīram un teica, ka vēlas no viņa šķirties. Viņa papildināja, ka ir iemīlējusies Preskotā.”

Galiers vēlāk nosūtīja Preskotam īsziņu ar tekstu “liela kļūda” un tad vēl vienu, kurā minēts “es tikko uzzināju, ka tu guli ar manu sievu”.

6. oktobra rītā Galieras kundze informēja kolēģus, ka šķirsies no vīra un plāno aplūkot māju, kuru īrēt kopā ar Preskotu. Prokurors Basano papildina, ka todien Galiers savas dusmas, aizkaitinājumu un aizvainojumu pauda vairākiem cilvēkiem.

Viņš piezvanīja Preskotam un draudēja viņu nogalināt, vēlāk īsziņā rakstot: “Es biju stulbs un uzmācos viņas māsai, es to nožēloju un centos atjaunot mūsu attiecības, līdz tajās iejaucies tu”.

Galiers kaimiņiem sūdzējās, ka sieva izbojājusi viņa dzīvi, vēlāk vīrietis apmeklēja bāru “Hindley Arms”, kur informēja kādu citu klientu par to, ka viņš tikko uzzinājis, ka sieva viņu krāpj.

Detektīvi iztaujājuši Galieru un uzzinājuši, ka viņš mājās pārnācis plkst. 15.30 un virtuvē uzsācis draudzīgu sarunu ar sievu.

Galiers atceras sievu sakām: “Katrā ziņā viss jau ir nokārtots. Mēs šķiramies. Es viņu mīlu vairāk par tevi.” Pēcāk notikušo Galiers atceras miglaini.

Basano skaidro tiesnešiem: “Viņš atcerējās, ka meties Mendijai virsū, sagrābis viņu pie rīkles, no atvilktnes paķēris nazi, aizvilcis viņu līdz izlietnei un pāris reizes iedūris viņai ar nazi.”

Galiers skaidro, ka viņa sieva nekavējoties mainījusi domas, sakot: “Ko tu dari? Es tevi vēl joprojām mīlu.” Tad vīrietis atjēdzies, nolicis nazi un nekavējoties sazinājies ar ārkārtas dienestiem.

Pēc policijas informēšanas Galiers centās atdzīvināt sievu, veicot sirds masāžu, kā arī apturēt asiņošanu – viņš divas reizes informēja “ātrās palīdzības” operatoru par to, ka mediķiem jāierodas pēc iespējas ātrāk.

Galiers atzīstas, ka viņa prāts aptumšojies, kad policisti viņu aizturēja, vīrietis teica: “Es pieļāvu kļūdu. Es pieņemu nodarītā sekas.”

Pēcnāves ekspertīzē noteikts, ka viena no durtajām brūcēm bijusi 19 cm dziļa un ar nazi tika pārdurts krūšu kauls – tas liecina, ka uzbrukums bijis visnotaļ spēcīgs.

“Apsūdzētais skaidro, ka sadūris sievu brīdī, kad aptumšojies viņa prāts,” papildina Basano.

Tiesa gan negrasās notikušo traktēt kā savādāk nekā slepkavību. Sniedzot liecību, Preskots apstiprinājis, ka Galiers viņam telefoniski draudējis. Preskots skaidro, ka attiecības ar Galieras kundzi fiziski tuvas kļuvušas 2016. gada aprīlī, lai gan satikās viņi jau krietni agrāk.

Preskots ir precējies, un viņa sieva, uzzinājusi par vīra attiecībām ar Galieras kundzi, likusi viņam izvākties, tādēļ Galiera un Preskots grasījās meklēt kopīgu dzīvesvietu dienā, kad sieviete tika nonāvēta.

Tiesa saņēmusi apstiprinājumu, ka Preskots šobrīd atgriezies pie savas sievas Annas Marijas Kroftas.

Tiesas darbi vēl turpinās.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment