Nāves cēlonis bija sapuvuši kartupeļi, kas glabājās pagrabā. Kartupeļi satur glikoalkaloīdus, kas ir ķīmiski savienojumi, bieži vien sastopami nakteņu dzimtas augos. Šī iemesla dēļ kartupeļi dabīgi skaitās indīgi. Un ne tikai sapuvušu kartupeļu ēšana, bet arī to izraisīto ķimikāliju ieelpošana cilvēkam beidzas letāli.
Kad kartupelis sāk bojāties, tajā esošā glikoalkaloīdu koncentrācija sāk palielināties, kas beigu beigās noved pie bīstamu un toksisku gāzu izdalīšanās. Kad cilvēks nonāk saskarsmē ar šo gāzi, viņš nomirst.
Kad Marijas ģimene devās lejā pagrabā, viņi ieelpoja ļoti koncentrētu gāzi, jo pagrabs bija noslēgts – tajā nebija praktiski nekādas gaisa plūsmas.
Arī Marija gandrīz nomira, bet tā iemesla dēļ, ka māte bija atstājusi durvis atvērtas, viņa neieelpoja tik lielu gāzes daudzumu, lai tas viņu nogalinātu.
Lasi arī: Vēzis neatnāk negaidīti – saruna no personiskās un profesionālās pieredzes
Šis stāsts kalpo par brīdinājumu citiem par to, cik bīstami var būt sapuvuši kartupeļi.
Avots: DailyMail
Tevi noteikti interesēs
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku
- Veterinārārsti brīdina: populārajā raidījumā “Ķepa uz sirds” izskanējusi informācija, kas nav patiesa
- “Cik ļoti laiki ir mainījušies” teica mana vīramāte, kad es sacēlu vētru par Omnivas kurjeru, kas kavējas; “Agrāk tādu pat nebija”
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”









