Nāves cēlonis bija sapuvuši kartupeļi, kas glabājās pagrabā. Kartupeļi satur glikoalkaloīdus, kas ir ķīmiski savienojumi, bieži vien sastopami nakteņu dzimtas augos. Šī iemesla dēļ kartupeļi dabīgi skaitās indīgi. Un ne tikai sapuvušu kartupeļu ēšana, bet arī to izraisīto ķimikāliju ieelpošana cilvēkam beidzas letāli.
Kad kartupelis sāk bojāties, tajā esošā glikoalkaloīdu koncentrācija sāk palielināties, kas beigu beigās noved pie bīstamu un toksisku gāzu izdalīšanās. Kad cilvēks nonāk saskarsmē ar šo gāzi, viņš nomirst.
Kad Marijas ģimene devās lejā pagrabā, viņi ieelpoja ļoti koncentrētu gāzi, jo pagrabs bija noslēgts – tajā nebija praktiski nekādas gaisa plūsmas.
Arī Marija gandrīz nomira, bet tā iemesla dēļ, ka māte bija atstājusi durvis atvērtas, viņa neieelpoja tik lielu gāzes daudzumu, lai tas viņu nogalinātu.
Lasi arī: Vēzis neatnāk negaidīti – saruna no personiskās un profesionālās pieredzes
Šis stāsts kalpo par brīdinājumu citiem par to, cik bīstami var būt sapuvuši kartupeļi.
Avots: DailyMail
Tevi noteikti interesēs
- Iekš “SEB banka”, “Citadele” un ”Swedbank” no 2026.gada gaidāmas vērienīgas pārmaiņas: ”Tas ir pieņemts”
- Nopirku produktus uz mēnesi, bet pēc nedēļas pusi izmetu – šefpavārs atklāj kādus produktus labāk nepirkt
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj








