Nāves cēlonis bija sapuvuši kartupeļi, kas glabājās pagrabā. Kartupeļi satur glikoalkaloīdus, kas ir ķīmiski savienojumi, bieži vien sastopami nakteņu dzimtas augos. Šī iemesla dēļ kartupeļi dabīgi skaitās indīgi. Un ne tikai sapuvušu kartupeļu ēšana, bet arī to izraisīto ķimikāliju ieelpošana cilvēkam beidzas letāli.
Kad kartupelis sāk bojāties, tajā esošā glikoalkaloīdu koncentrācija sāk palielināties, kas beigu beigās noved pie bīstamu un toksisku gāzu izdalīšanās. Kad cilvēks nonāk saskarsmē ar šo gāzi, viņš nomirst.
Kad Marijas ģimene devās lejā pagrabā, viņi ieelpoja ļoti koncentrētu gāzi, jo pagrabs bija noslēgts – tajā nebija praktiski nekādas gaisa plūsmas.
Arī Marija gandrīz nomira, bet tā iemesla dēļ, ka māte bija atstājusi durvis atvērtas, viņa neieelpoja tik lielu gāzes daudzumu, lai tas viņu nogalinātu.
Lasi arī: Vēzis neatnāk negaidīti – saruna no personiskās un profesionālās pieredzes
Šis stāsts kalpo par brīdinājumu citiem par to, cik bīstami var būt sapuvuši kartupeļi.
Avots: DailyMail
Tevi noteikti interesēs
- Vīra dzimšanas dienā vīramāte pasniedza viņam dāvanu, pēc kuras viņa vairs nav laipni gaidīta mūsu mājāsby Rinalds Bergmanis
- Vecmāmiņas Annas firmas ēdiens – izcili gards kartupeļu, kāpostu un maltās gaļas sacepumsby Anete Vītola
- Tagad es vienmēr katrā istabā ievietoju glāzi ar sāli. Viesnīcas istabene man parādīja vienkāršu knifiņuby Rinalds Bergmanis