Visa ģimene nomira KARTUPEĻU dēļ – savās mājās noteikti no šī uzmanies!

Nāves cēlonis bija sapuvuši kartupeļi, kas glabājās pagrabā. Kartupeļi satur glikoalkaloīdus, kas ir ķīmiski savienojumi, bieži vien sastopami nakteņu dzimtas augos. Šī iemesla dēļ kartupeļi dabīgi skaitās indīgi. Un ne tikai sapuvušu kartupeļu ēšana, bet arī to izraisīto ķimikāliju ieelpošana cilvēkam beidzas letāli.

Kad kartupelis sāk bojāties, tajā esošā glikoalkaloīdu koncentrācija sāk palielināties, kas beigu beigās noved pie bīstamu un toksisku gāzu izdalīšanās. Kad cilvēks nonāk saskarsmē ar šo gāzi, viņš nomirst.

Kad Marijas ģimene devās lejā pagrabā, viņi ieelpoja ļoti koncentrētu gāzi, jo pagrabs bija noslēgts – tajā nebija praktiski nekādas gaisa plūsmas.

Arī Marija gandrīz nomira, bet tā iemesla dēļ, ka māte bija atstājusi durvis atvērtas, viņa neieelpoja tik lielu gāzes daudzumu, lai tas viņu nogalinātu.

Lasi arī: Vēzis neatnāk negaidīti – saruna no personiskās un profesionālās pieredzes

Šis stāsts kalpo par brīdinājumu citiem par to, cik bīstami var būt sapuvuši kartupeļi.

 

Avots: DailyMail

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">rommels</cite>

    cik mēnešus ta viņi nekāpa pagrabā!parasti pagrabs vēdinās!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pirms noliek kartupeļus uzglabāšanai,vajadzēja tos pārlasīt.Kartupeļiem vajadzētu būt sausiem un veseliem!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Tas tik ir džentelmenis!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Kaut kādas muļķības! Cik tad mazai bija jābūt tai teplai un cik daudz sapuvušiem kartupeļiem , un cik ilgi viņiem bija tur jāstāv, lai izdalītu tik spēcīgu gāzi, lai cilvēks no tā nomirtu nomirtu???
    Pašai dzīvē nācies šķirot lielu daudzumu puvušu kartupeļu, vēl esmu dzīva.
    Kurš šādas pasakas izdomā un publicē???

  • <cite class="fn">šeit viņu lapa: https://goo.gl/qB2RB8</cite>

    Neieslīgšu detaļās, bet pirms 2 mēnešiem es pamanīju ļoti krāsainu mājaslapu ar jaunu masku pret akni – Black Mask. Tā bija mana pēdējā iespēja, tāpēc es nolēmu to pasūtīt. Un es nespēju noticēt savām acīm, kad ieraudzīju pirmos rezultātus! Jau pēc vienas nedēļas mana akne sāka samazināties un apsārtums bija mazāk redzams. Viena mēneša laikā akne pilnībā izzuda. Parasti no krēmiem un gēliem man ir alerģiska reakcija, taču šoreiz – nekā! Perfekti! starp citu – piemērota arī vīriešiem un sevišķi pusaudžiem! (un šeit internetā lētāk kā Duglasā, kur tagad arī parādījusies)

  • <cite class="fn">Rācenis</cite>

    Interesanta ģimenīte. Sagāž pagrabā kartupeļus un tad pēc nezcik gadiem iet tos ēst. Nu teorētiski varbūt tā varētu notikt ar kaut kādiem auniem.

  • <cite class="fn">Zx</cite>

    Absolūti meli. Ja kaut kas tāds notiktu, tad komunisma laikā cilvēki mirtu kā sēnes un šāda aina būtu visiem zināma parādība.

Leave a Comment