Pagatavošana:
Vispirms kartupeļi kārtīgi jānomazgā un jāvāra mizā, līdz tie kļūst mīksti, apmēram 30 minūtes. Nomizotos kartupeļus saberž ar dakšiņu.
Atdaliet kāpostus lapās un izgrieziet sabiezējumus. Kāpostus sagriež plānās strēmelēs, noskalo zem auksta tekoša ūdens un ļauj notecēt.
Pannā ar augstām malām uzkarsē olīveļļu un apbrūnina nomizotos ķiplokus. Pievienojiet kāpostus, sāli, ielejiet divas glāzes ūdens, pārklājiet pannu ar vāku un vāriet apmēram 10 minūtes. Novārītos kāpostus sasmalcina.
Bļodā sajauc kartupeļu biezeni un kāpostus, ieputo olu, pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi, pārkaisa ar rīvētu parmezānu. Pievieno arī rīvmaizi, sāli un samaisa.
Ar mitrām rokām no maisījuma veido bumbiņas un ar plaukstu tās nedaudz saplacina. Apviļājiet sagatavotās kotletītes rīvmaizē un cepiet karstā eļļā 3-4 minūtes no katras puses.
Tevi noteikti interesēs
- Ļoti spēcīgi, neprognozējami negaisi, kas izveidojas dažu minūšu laikā: meteorologs Toms Bricis brīdina par laika apstākļiem šajā nedēļāby Laura Andersone
- “Man ir 20 gadu pieredze!”: dārza influenceris Dāvids pastāsta, kā aprēķināt, cik daudz tomātu stādiem jāapgriež lapasby Laura Andersone
- Pagājis pusgads pēc šķiršanās no sievas Valmierā — stāstu, kā dzīvoju pēc 30 laulības gadiemby Rinalds Bergmanis