Pagatavošana:
Vispirms kartupeļi kārtīgi jānomazgā un jāvāra mizā, līdz tie kļūst mīksti, apmēram 30 minūtes. Nomizotos kartupeļus saberž ar dakšiņu.
Atdaliet kāpostus lapās un izgrieziet sabiezējumus. Kāpostus sagriež plānās strēmelēs, noskalo zem auksta tekoša ūdens un ļauj notecēt.
Pannā ar augstām malām uzkarsē olīveļļu un apbrūnina nomizotos ķiplokus. Pievienojiet kāpostus, sāli, ielejiet divas glāzes ūdens, pārklājiet pannu ar vāku un vāriet apmēram 10 minūtes. Novārītos kāpostus sasmalcina.
Bļodā sajauc kartupeļu biezeni un kāpostus, ieputo olu, pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi, pārkaisa ar rīvētu parmezānu. Pievieno arī rīvmaizi, sāli un samaisa.
Ar mitrām rokām no maisījuma veido bumbiņas un ar plaukstu tās nedaudz saplacina. Apviļājiet sagatavotās kotletītes rīvmaizē un cepiet karstā eļļā 3-4 minūtes no katras puses.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc autovadītāji ir sākuši masveidā noņemt deflektorus no automašīnu logiem un vai tas ir aktuāli arī citiem šoferiemby Sandra Ločmele
- Sinoptiķi pastāstījuši, kāds laiks gaidāms pēc 11.maija – patīkamas pārmaiņas netiek solītasby Sandra Ločmele
- Maijs bija aprīlī. Sinoptiķis vīlies par jauno prognozi: “Mēs nevaram runāt par siltumu”by Sandra Ločmele