Viss, kas jāzina par pareizu sezonālo dārzeņu, augļu un ogu sasaldēšanu!

Ir dažādi veidi, kā sasaldēt dažādus augļus un dārzeņus, un ir šis tas, kas būtu jāzina un jāatceras, ja vēlies sasaldētos augļus, dārzeņus un ogas saglabāt saldētavā pēc iespējas labāk!

Labākais laiks, lai saldētu ogas un augļus

Piemēram, zemenes, avenes un kazenes jāsasaldē tūlīt pēc tam, kad tās nopērk, jo šīs ogas var viegli sabojāties, ja tās tur aukstumā. No otras puses, mums ir persiki, āboli un plūmes, ar kuriem ir nepieciešams nogaidīt vismaz 3 dienas un tikai tad sasaldēt tos.

Cik ilgi var uzglabāt sasaldētos dārzeņus, augļus un ogas saldētavā

Kopumā dārzeņus, augļus un ogas sasaldētus var uzglabāt līdz pat 12 mēnešiem, bet citrusaugļus var glabāt tikai 6 mēnešus, augstās skābes un vitamīnu satura dēļ.

Labais veids, kā sasaldēt augļus

No sākuma ir nepieciešams labi nomazgāt augļus, dārzeņus un ogas, noņemt mizu no augļiem un dārzeņiem, sagriezt augļus un dārzeņus mazos gabaliņos un ielikt tos atbilstoša izmēra saldējamā traukā, kurtie nebūtu saspiesti.

Tagad, šajā posmā, mums būtu jāprecizē, ka ir daži dārzeņi, kas var zaudēt savu krāsu un garšu. Tas ir saistīts ar fermentiem, kas darbojas tikai sasalšanas procesā. Lai novērstu šo stāvokli, tie ir jāblanšē pirms sasaldēšanas. Vajadzēs tos vārīt uz dažām minūtēm. Atkarībā no dārzeņu veida, vārīšanas laiks mainās:

– Sparģeļi, zaļās pupiņas un brokoļi: 3 minūtes
– Briseles kāposti, baklažāni un kāposti: 4 minūtes
– Garšaugi: 1 minūte
– Burkāni: no 3 līdz 5 minūtēm, atkarībā no izmēra

Produkti, kurus nekad nevajadzētu sasaldēt

Tas nav ieteicams iesaldēt piena produktus, jo tie ir pārāk ātri bojājas, tas pats attiecas uz majonēzi un mērci.

Lasi vēl: Vecais labais triks ar monētu saldētavā – kāpēc to tur jāatstāj, ja uz ilgāku laiku aizbrauc?

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment