Ar sieru, saldens, glazēts, klasisks, sāļš – popkorns, ko tik ļoti mīl pieaugušie un bērni. Bet ko darīt, ja tā nav tikai gaisīga kukurūza ar dažādām garšām, bet gan kraukšķīgs kārums, kas gatavots no vistas filejas?
Patiešām, ir iespējams pagatavot neticami gardu vistas gaļas uzkodu, kas priecēs gan lielus, gan mazus!
Sastāvdaļas:
- Vistas fileja – 0,5 kg
- Ķiploki – 1-2 daiviņas
- Malto piparu maisījums – pēc garšas
- Čilli piparu pārslas – pēc garšas
- Malta paprika – pēc garšas
- Sāls – pēc garšas;
- Milti – 2,5 ēdamkarotes
- Ciete – 2,5 ēdamkarotes
- Degvīns – 1,5 ēdamkarote
- Skābais krējums – 0,5 glāze
- Olīveļļa vai saulespuķu eļļa cepšanai
- Ledus – 6-8 kubiņi
Pagatavošana:
Nomazgājiet vistas fileju zem auksta tekoša ūdens, nosusiniet ar papīra dvieli. Tad vistu sagriež nelielos kubiņos.
Bļodā samaisiet malto piparu maisījumu ar presētu vai rīvētu ķiploku, čilli pārslām un maltu papriku.
Gaļas gabalus no visām pusēm apviļā ar iegūto maisījumu un atstāj uz piecpadsmit līdz divdesmit minūtēm.
Lasi vēl: Brīdinājuma signāls! Aknu vēža simptoms, kas parādās trauku mazgāšanas laikā
Citā traukā samaisiet miltus ar cieti, sāli, malto piparu maisījumu, ledu, skābo krējumu un degvīnu.
Katliņā uzkarsē apmēram pusotru glāzi olīveļļas vai citas augu eļļas. Katru vistas gabaliņu iemērc mīklā un cep uzkarsētā eļļā trīs līdz piecas minūtes.
Gatavos vistas popkornus liek uz papīra dvieļiem, atdzesē līdz istabas temperatūrai un pasniedz. Gardi!