Kāpostus sajaucam ar kefīru un iegūstam gardus slinkos pīrāgus: recepte no nabadzīga ebreja

Kāpostu pīrāgi ir cieši saistīti ar slāvu virtuves tradīcijām, tiem ir būtiska loma svētku un ikdienas maltītēs, kā arī piemiņas rituālos.

Vēsturiski dažādiem notikumiem tika izvēlēti atbilstoši pīrāgu veidi: svinībām gatavoja gaļas un saldos variantus, bet kāpostu pīrāgus visbiežāk saistīja ar piemiņas rituāliem. Tomēr šī tradīcija nebija universāla visu.

Kāpostu pīrāgi bija populāri arī kā vakara maltīte, īpaši zemnieku ģimenēs, jo kāpostu bija daudz.

Mūsdienu kulinārijas brīvība ļauj gatavot kāpostu pīrāgus jebkurā laikā, nesaistot tos ar tradicionālajiem rituāliem un svētkiem. Pagatavosim vienkāršus kāpostu pīrāgus.

 

Sastāvdaļas kāpostu pīrāgiem

350 g kāpostu

1 sīpols

1 burkāns

40 ml eļļa

2 olas

350 ml kefīrs

1 tējkarote soda

400 g miltu

Sāls un pipari pēc garšas

 

Tomēr pats galvenais ir precīzi ievērot pagatavošanas procesu ar visiem trikiem.

Lasi arī: Neparasta medus kūkas pagatavošana 30 minūtēs! Gadiem pārbaudīta recepte

Lasi arī: Austrumos dāmas 50+ izskatās kā jaunas meitenes, bet mūsējās – kā vecas tantes: 5 viņu skaistuma noslēpumi

Pagatavošana

Process sākas ar kāpostu sasmalcināšanu, sīpola sagriešanu un burkānu rīvēšanu uz rupjas rīves. Pannā ar sakarsētu eļļu apcep sīpolu, tad pievieno burkānus un apcep tos kopā. Pēc tam pievieno kāpostus, sāli, piparus un sautē zem vāka.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment