Youtube solās būt mazāk uzmācīgs saviem skatītājiem

No 14. decembra Youtube videoklipos vairs neparādīsies ieteikto video saites, kuras vairumam vietnes video skatītāju liekas nevajadzīgas un pat traucējošas.

Populārākā video straumēšanas vietne Youtube, paziņojusi, ka 14. decembrī no vietnē redzamajiem video pazudīs uznirstošie logi (pop-up) ar saitēm uz ieteiktajiem video, playlistēm vai dzīvajiem ēteriem.

Pats Youtube neslēpj, ka ļoti mazs skatītāju skaits minētās saites izmanto. Tikai viens no 20 cilvēkiem izvēlas sekot video ievietotajām saitēm un vairumā gadījumu, tas noved pie neaktīva dzīvā ētera. Daudzi no skatītājiem šos linkus pat atzinuši par traucējošiem.

Pats uzņēmums ir pārliecināts, ka plānotās izmaiņas neradīs pārāk daudz problēmu, jo līdzās saišu izvietošanai video, esot pietiekoši daudz citu vēlamā satura promocijas iespēju.

Tiesa gan, paredzētās izmaiņas radīs samērā komiskas situācijas jau esošajos video, kuros cilvēki norāda uz neeksistējošiem uznirstošajiem logiem (pop-up) ar saitēm, kurām aicina sekot. Taču kopumā, tas nepašaubāmi ir ieguvums Youtube skatītājiem, kuri turpmāk varēs netraucēti skatīties izvēlētos video, neaizdomājoties par traucējošiem uznirstošajiem logiem.

 

Komunikācijas eksperts,

mediju attiecību konsultants

Valters Grīnvalds

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment