Zāliena mēslošana pavasarī: ne visi to dara, bet tas ir svarīgi

Zāliena barošana vasarā

Šajā periodā zālienam ir nepieciešams vēl vairāk barības vielu. Tāpēc vasarā to vislabāk ir barot ar minerālmēsliem. Arī šajā gadījumā var izmantot nitroammofosku, kā arī tā atvasinājumus. Mēslojiet zālienu vasarā jūnija beigās vai pašā jūlija sākumā.

Dažkārt gadās, ka zāle vasarā (pirmajos mēnešos) slikti aug un pat sāk bālēt. Ja tā notiek ar zālienu, var palīdzēt urīnviela vai, piemēram, amonija sulfāts.

Abas šīs vielas sniegs zālienam nepieciešamo slāpekli, lai stimulētu tā augšanu un uzlabotu vispārējo krāsu. Šie produkti jālieto nelielā daudzumā, apmēram 15 līdz 20 gramu uz kvadrātmetru.

Vasarā zālienam nepieciešama arī kālija sāls. Tas jālieto divas reizes, atkal 15-20 gramus uz kvadrātmetru. Lietainās vasarās kālija jālieto vairāk, jo lietavas to viegli izskalo no augsnes.

Vasaras beigās no slāpekļa mēslojuma jāpāriet uz fosfātu un kālija mēslojumu. Parasti šim nolūkam izmanto parasto superfosfātu (uz kvadrātmetru 40 – 60 gramus), kā arī kālija sulfātu (25 – 30 gramus).

Zālienu var barot ar nātru pelniem. Šī dadzis ir ļoti noderīga zālājam, jo tajā ir daudz dažādu mikro- un makroelementu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Nātres ir jānopļauj un jāizžāvē. Parasti ir vajadzīgas dažas dienas, lai tās izžūtu. Pēc tam tās vienkārši sadedzina. Kad pelni jau ir pilnībā atdzisuši, tos savāc un pārlej ar ūdeni. Šai proporcijai jābūt 1:10. Ar šo šķīdumu vienmērīgi jāapūdeņo viss zāliens.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment