“Zebra” dod padomus, kas noderēs katram vecākam – kā bērnam droši nokļūt līdz skolai

Jau pavisam drīz atsāksies jaunais mācību gads, un 1. septembris ir diezgan nervoza diena – sevišķi tiem, kuru bērni gatavojas skolas gaitām. Viens no jautājumiem, par ko nedrīkst aizmirst – kā droši nokļūt līdz skolai? Tādēļ raidījums “Zebra” apkopojis padomus, ko ņemt vērā pirms jaunā mācību gada, raksta skaties.lv.

Lūk, “Zebras” padomi drošam ceļam uz skolu!

  • Bērnam jāizvēlas spilgts un pamanāms apģērbs, kā arī jāatceras par atstarotājiem.
  • Svarīgi ir izdarīt “mājas darbu” vēl pirms mācību gada sākšanās. Ar bērnu jāizstaigā ceļš no mājas līdz skolai aptuveni tajā pašā laikā, kurā paredzēts mērot šo ceļu.
  • Kad maršruts izstaigāts, jāpalūdz bērnu aizvest Jūs pa šo pašu ceļu uz skolu un pastāstīt, no kā jāuzmanās. Tas palīdzēs novērtēt, vai bērns ir sapratis stāstīto.
  • Kad bērns ir pareizi atstāstījis, no kā jāuzmanās, nākamais solis – jāļauj bērnam pašam mērot šo ceļu, vērojot bērna gaitas no attāluma. “Ja viņam kaut kas nesanāk, nevajag draudēt vai stāstīt šausmu stāstus. Vienkārši norādiet uz lietām, ko viņš nav sapratis un palieliet par to, ko ir sapratis,” min raidījuma vadītājs Pauls Timrots.
  • Ļoti svarīgi ir bērnam iemācīties atrast acu kontaktu ar autovadītāju, lai droši šķērsotu ceļu

Lasi arī: “Rīta Panorāmas” vadītājs Dāvis Valdnieks: “Ir šausmīgi apzināties, ka tevi var piekaut un nevienam nekas par to nav!”

“Pats būtiskākais ir piemērs – kā jūs darīsiet, tā arī bērni darīs,” min Timrots un atgādina, ka bērniem jāiemāca uzmanīties no velosipēdiem.

Tomēr tas vēl nav viss! Visi padomi ir apskatāmi Zebras sižetā.

Šķir otru lapu, lai redzētu sižetu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment