No kabacīšiem var pagatavot daudz garšīgu ēdienu. Šajā rakstā dalīsimies ar vislabāko kabaču pankūku recepti. Izdosies visiem.
Lai tās iznāktu patiesi zeltainas, jāievēro recepte un rūpīgi jāseko “soli pa solim”. Lai rezultāts izdotos patiešām izcils, receptē ir jāpievieno nepieciešamais miltu un olu daudzums.
Sastāvdaļas:
Kabacīši – 1,300 kg
Milti – 7 ēdamkarotes
Ķiploki – 6 daiviņas
Olas – 2 gab.
Majonēze – 2 ēdamkarotes
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Sāls – 1 tējk.
Melnie malti pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Kabačus nomizo, tad sarīvē uz smalkas rīves un pievieno sāli. Pēc tam sasmalcina ķiploka daiviņas (ja vēlaties “asākas”, var pievienot vairāk vai pretēji – mazāk, ja gribat “maigākas”).
2. Pēc tam pievieno divas olas un sakapātas dilles. Pēc tam – divas ēdamkarotes majonēzes.
Lasi vēl: Sargā māju un ģimeni, piesaista laimi un dod veiksmi: 9 labvēlīgi koki, kas jāiestāda pie mājas
3. Visai masai pievieno piparus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa. Kad masa kļūst viendabīga, pievieno miltus, bet dara to īpašā veidā, kas arī šīs receptes galvenais “triks” – pa vienai karotei, visu laiku maisot. Beigās masai ir jāsanāk diezgan biezai.
4. Tad mīklu atstāj “nostāvēties” uz 10 minūtēm. Uzkarsē pannu, ielej eļļu, ļauj tai kārtīgi uzkarst, un liek pankūciņas ar karoti. Cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.
5. Pēc noņemšanas no pannas, pankūciņas nosusina papīra dvielī, lai tās nav tik taukainais.
Pankūkas iznāk ļoti maigas, gaisīgas un aromātiskas. Vēl garšīgākas tās būs, kad pasniegsiet tās kopā ar skābo krējumu, kurā iepriekš iespiestas dažas ķiploku daiviņas (ja jums garšo asumiņš).
Labu apetīti!