Zemenes ir gandrīz tik lielas kā tava plauksta, un raža ir divreiz lielāka. Es dalos ar 3 vienkāršiem, bet vērtīgiem padomiem

Kā barot?

Lai nodrošinātu bagātīgu ražu un lielas ogas, zemenes ir jānodrošina ar kvalitatīvu uzturu. Mēslošanu ieteicams sākt no rudens. Septembrī augsnē ir vērts iestrādāt, piemēram, superfosfātu 20-30 gramu uz kvadrātmetru.

Pavasarī zemenēm būs nepieciešami koksnes pelni, apmēram 150-200 grami uz kvadrātmetru, kas jāizkliedē starp rindām un pēc tam augsne jāsamitrina ar ūdeni.

Pavasarī zemenēm nepieciešama arī urīnviela. Izšķīdiniet 10-15 gramus urīnvielas 10 litros ūdens un pievienojiet ēdamkaroti nātrija humāta, rūpīgi samaisiet un aplaistiet augus.

Ziedēšanas laikā ir svarīgi barot ar azofosku, ko pievieno 10 litriem ūdens (pāris ēdamkarotes). Pēc rūpīgas sajaukšanas aplaistiet katru pieaugušu krūmu ar šķīdumu, izmantojot 500 ml uz krūmu.

Merkurs retrogrādā periodā – ko var un nevar darīt, un kas ir aizliegts

Pēc ražas novākšanas atkārtojiet mēslojumu, izmantojot 2 ēdamkarotes diammofoskas šķīdumu uz 10 litriem ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ziedu un ūsu noņemšana.

Lai iegūtu bagātīgu ražu un lielas ogas, ir svarīgi laikus noņemt ūsas un liekos ziedus, atstājot uz auga ne vairāk kā 4 – 5 ziedus un noņemot pirmās ziedkopas.

Lasi vēl: Turki pērk mājās pa 5 pudelēm etiķa. Kad uzzināju, kāpēc, sāku darīt to pašu: tas ir neaizstājams ikdienas dzīvē

Rūpīgi jānogriež arī ūsas, kas atņem augam spēkus. Tomēr jāatceras, ka zemenes nevar vairoties bez ūsām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment