Zemeņu būs daudz un tās būs milzīgas: pavasarī uz dobēm jau iepriekš jāizkaisa šis bezmaksas un dabīgais mēslojums 

Dārza zemenes ir kaprīzs kultūraugs, kam nepieciešama regulāra mēslošana, lai nodrošinātu augstu ražu. Trūkstot barības vielām, raža ievērojami samazinās, ķekari slikti veido ūsas, un galu galā to skaits ir tieši atkarīgs no augu ražības.

Tomēr nav nepieciešams iegādāties dārgus minerālmēslus. Parastie koksnes pelni, kurus var iegūt par brīvu, lieliski tiek galā ar zemeņu barošanu.

 

Pelnu sastāvs un to lietderība zemenēm

Pelni, kas veidojas pēc augu atlieku sadedzināšanas, satur veselu barības vielu kompleksu. Tā sastāvā ir tādi svarīgi elementi kā kālijs, fosfors, kalcijs, kā arī aptuveni 30 dažādu mikroelementu. Visas šīs vielas augi viegli asimilē, un tām ir pozitīva ietekme uz augsnes auglību 3-4 gadu garumā.

Kālijs veicina bagātīgu ziedēšanu un lielu, saldu ogu veidošanos. Fosfors ir atbildīgs par spēcīgas sakņu sistēmas attīstību. Kalcijs stiprina augu audus. Mikroelementi ir daļa no fermentiem un daudzu augšanas procesu katalizatoriem.

Pelnu izmantošanas priekšrocības zemeņu barošanai Sarežģītā sastāva dēļ pelnu izmantošana zemeņu barošanai sniedz daudz priekšrocību. Tas palielina ražu, palielina ogu masu, uzlabo to garšu. Turklāt pelni stiprina augu imunitāti, samazinot sli**bu un augļu puves risku.

Pelnu izkaisīšanai gan vajag izmantot konkrētas metodes, lai rezultāts būtu maksimāli labs

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu, kā tieši rīkoties

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment