Zēns tik ļoti baidās nokārtoties “pa lielam”, ka ciešas 4 mēnešus; Sekas – bēdīgas

Pagājušā gada decembrī, kad Džeikam bija tikko palikuši pieci gadi, viņam tika veikta stomas operācija, ievietojot stomas maisu. Viņa māte Kerija uzskata, ka bailes no nokārtošanās ir kādu psiholoģisku problēmu rezultāts, un tāpēc zēnam šobrīd tiek veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai viņam nav autisms vai jušanas traucējumi. Pagaidām problēmu cēlonis vēl nav zināms.

Tā kā Džeiks ļoti ilgu laiku nebija izvadījis izkārnījumus no organisma, viņa zarnas bija izstaipījušās.

Kerija stāsta, ka gatavošanās process pirms operācijas bija briesmīgs. Viņa pat nofotografēja zēna vēderu, lai atcerētos, kā tas izskatījās vēl bez operācijas rētas.

PAY-Boy-5-has-colostomy-bag-because-hes-too-scared-to-poo (3)

Lai tiktu galā ar traumu, ko rada bailes no nokārtošanās, Džeikam ir nozīmēta spēļu terapija, kas palīdz kontrolēt viņa stāvokli.

Pēc visa notikušā Kerija cenšas pievērst uzmanību tam, cik nopietnas var būt sekas parastiem aizcietējumiem, kā arī mazināt sabiedrības negatīvo attieksmi pret stomas maisu izmantošanu.

Kad Džeikam pirmo reizi tika pievienots šāds maiss, viņam bija kauns par to, un viņš to slēpa pat no ģimenes. Tad viņa mamma arī sāka ar to staigāt, lai gan viņai tas nebija vajadzīgs, lai celtu zēna pašapziņu.

PAY-Boy-5-has-colostomy-bag-because-hes-too-scared-to-poo (2)

Stomas operācijas tiek veiktas dažāda vecuma bērniem, un arī iemesli ir atšķirīgi. Dažos gadījumos šāda operācija var būt nepieciešama, lai glābtu dzīvību. Katrs gadījums, protams, tiek izskatīts individuāli, un stomas operāciju veic tikai tad, kad ir apsvērtas visas ārstēšanas iespējas.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">XX</cite>

    Gaidīja no 18 mēnešiem līdz 5 gadu vecumam, lai beidzot pie ārsta aizvestu? 4 gadus nebija kakājis… kur tad tās kakas palika?

Leave a Comment