Pagatavošana:
Nomazgājiet un nosusiniet ziedkāpostus. Nogrieziet ziedkāposta lapas un pamatni. Sagriež gareniski 2,5-3 cm biezās šķēlītēs.
Nomazgājiet un sagrieziet sēnes šķēlītēs. Ķiplokus nomizo un sasmalcina ar nazi. Apcep sēnes un ķiplokus pannā ar augu eļļu, līdz tie kļūst zeltaini. Ķiplokus izņem.
Nelielā bļodiņā sajauc olīveļļu, saldo papriku, piparus un sāli. Sajauc.
Liek kāpostu steikus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu. Katru gabaliņu apsmērē ar olīveļļu un garšvielu maisījumu. Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 20 minūtes.
Pēc tam kāpostu steikus izņem no cepeškrāsns, uzliek tiem sēnes un pārkaisa ar rupji rīvētu sieru. Atgriež atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes, līdz kļūst zeltaini.
Tevi noteikti interesēs
- Ļoti viegli kopjams zieds, kas nav kaprīzs un zied līdz pat vēlam rudenim: krāsainās helēnijasby Laura Andersone
- Septembris un oktobris būs mežonīgs: sinoptiķi brīdina, kam gatavoties iedzīvotājiemby Sandra Vīgante
- “Kāpēc? Jo cilvēkam ir interesanti?”: latvietis pieradinājis lapsēnu un soctīklos rāda abu ikdienu (+ VIDEO)by Laura Andersone