Zinātnieki atklājuši vielu, kas ļaus tev burtiski KĻŪT jaunākam: pie tās viegli var tikt ikviens

Šo savienojumu sauc NMN, un tas dabiskā veidā sastopams brokoļos, avokado un gurķos.

Vašingtonas universitātes zinātnieki nodarbojās ar proteīna NAD pētīšanu, kas ir iesaistīts organisma enerģijas ražošanā. Cilvēkam kļūstot vecākam, ķermenis ražo mazāk NAD, kas ietekmē ķermeņa spēju funkcionēt tikpat labi kā jaunībā. Pastāvēja cerība, ka, barojot peles ar NMN, varētu palielināt viņu NAD līmeni.

Profesors Šin-ičiri skaidro, kā tas strādā:

Eksperiments bija pārsteidzoši veiksmīgs. Faktiski NMN, barots pelēm, rada tām iespaidīgu regresīvas novecošanās efektu. Šīm pelēm pilnīgi noteikti būs ilgāks veselības noturīgums un, ļoti iespējams, arī ilgāka dzīve. Mēs esam parādījuši veidu, kā palēlināt novecošanās procesus pelēs. Tas nozīmē, ka vecākām pelēm ir vielmaiņas un enerģijas līmenis, kas līdzīgs jaunākām pelēm. Tā kā arī cilvēka ķermeņa šūnās enerģijas ražošanas process ir tāds pats, mēs ceram, ka šī metode arī cilvēkiem palīdzēs novecojot nezaudēt veselību.”

Lasi vēl: Vēlies naktī labi izgulēties? Atceries, kādus produktus noteikti NEDRĪKST ēst vakariņās

Pašlaik gan savienojums vēl tiek tikai testēts uz cilvēkiem, un pētījumi vēl nav pabeigti. Profesors arī brīdina, ka šobrīd nebūtu iespējams sākt ražot NMN tādos daudzumos, lai to varētu nodot masu patēriņam. Tā vietā viņš iesaka mums ēst daudz brokoļu, avokado un gurķu, jo tas noteikti palēninās novecošanās procesus.

avocado

Avots: sickchirpse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment