Mūsdienās šī ar seksu saistītā problēma kļūst arvien aktuālāka, bet vairums cilvēku izvairās par to runāt…

Pētījumos ir pierādīts, ka cilvēki, kuri regulāri nodarbojas ar seksu, ir daudz apmierinātāki un pašpārliecinātāki, tomēr pētnieki atklājuši, ka seksa trūkums var būt cieši saistīts ar depresiju, veselības un attiecību problēmām.

Pirms 70 gadiem seksologs Alfrēds Kinzijs veica pētījumu, kurā atklājās ka 19% no pāriem nenodarbojas ar seksu vispār, tomēr 2015. gada pētījumā, kas veikts Lielbritānijā, atklājās, ka 51% pāru nav nodarbojušies ar seksu pēdējā mēneša laikā.

Bieži vien sievietes izvēlas retāk nodarboties ar seksu. Iemesli ir dažādi, tomēr vieni no populārākajiem ir sāpes, bailes no seksuālas vardarbības, zems libido vai sliktas atmiņas no seksuālas vardarbības bērnībā. Lai arī vīrieši no seksa cenšas izvairīties daudz retāk, arī viņiem ir savi iemesli, piemēram, erektilā disfunkcija, hroniskas slimības vai vienkārši iespējas trūkums.

Vēlmi pēc seksa mazina arī dažādas medicīniskas problēmas, piemēram, sirds slimības, hroniskas sāpes, personības traucējumi, slikts miegs u.tml. Tāpat šo vēlmi ietekmē arī medikamentu, piemēram, antidepresantu lietošana.

Lasi vēl: Kā ar seksu nodarbojas transeksuālas sievietes? Atklāti par dzimumdzīvi pēc operācijas.

Vēl viens iemesls, kas attiecināms uz abiem dzimumiem, ir vientulība, kas var novest pie seksuālas vilšanās. Daudzi cilvēki, kuriem nav partnera, pievēršas porno, kas savukārt var negatīvi ietekmēt seksuālo performanci vēlāk.

Arī vecums ir viens no iemesliem – daudzi cilvēki pētījuma ietvaros norādījuši, ka esot pārāk veci priekš seksa.

Mūsdienās sekss ir kļuvis par procesu, par kuru runā daudz, savukārt par seksa neesamību cilvēku izvēlas nerunāt. Lai arī tā nav problēma, ja cilvēks jūtas apmierināts un laimīgs, eksperti norāda, ka, iespējams, vajadzētu aprunāties ar ārstu, lai izprastu patiesos iemeslus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment