“Nekad vairs nepērciet šādas olas, pat ar atlaidi un par labu cenu,” sacīja vīramāte. Un tas pat nav jautājums par kategoriju vai derīguma termiņu.

Es nekad par to pat nedomāju un neiespringu, vienmēr skatījos uz datumu, lai tie ir svaigi un, nu, izmērs, lai tie ir lieli un nav mazi kā zirņi. Es vienmēr tādus pirku veikalā.

Izrādījās, ka ne viss ir tik vienkārši! Pirms neilga laika mūs apciemoja vīramāte. Es biju pilsētā darba darīšanās, viņa man piezvanīja un lūdza, lai pa ceļam uz mājām eju nopirktu veikalā olas, viņa gatavojās cept, viņa šajā jomā ir īsts profesionālis. Katru reizi, kad viņš atbrauc pie mums ciemos, mēs ar vīru uzreiz iegūstam liekos kilogramus. Nu, tam vienkārši nav iespējams pretoties, viņa gatavo ļoti garšīgi.

Pēc viņas lūguma iegāju veikalā un paņēmu svaigāka termiņa olas. Vienmēr pievēršu uzmanību derīguma termiņam, jo ​​vecie ilgi mājās neglabāsies, un es vienmēr esmu pieradusi tos ņemt līdzi turpmākai lietošanai, man nepatīk desmit reizes skriet uz veikalu.

Un mums olas iet labi, mēs bieži brokastīs taisām omleti, vai vienkārši vārām, manam vīram ļoti patīk ceptas olas, un tad mana vīramāte atnāca mūs lutināt ar savām ceptajiem ēdieniem.

Vispār pēc veikala atnācu mājās, noliku virtuvē pārtikas maisus, iegāju istabā pārģērbties un dzirdēju, kā mana vīramāte man saka:

– Nekad vairs nepērciet šādas olas, pat ar atlaidi un par labu cenu!

Man uzreiz bija domas galvā, es skatījos datumu, ņemu svaigus un pat skatos uz kategoriju! Es steidzos uz virtuvi, lai viņai pajautātu, kas olām vainas. Viņa jau ir atvērusi olu kastītes un rāda man:

– Lūk, paskaties! Vai kastē redzat dažas olas ar aso galu uz augšu, bet dažas ar neaso galu?

– ES redzu. Ko tas ietekmē?

Izrādās, ka tas nozīmē, ka kāds jau ir pieskāries olām un noteikti tās pārcēlis no vienas kastes uz otru. Viegli varēja izvēlēties svaigākus un labākus, bez plaisām, kārtīgi iesaiņotus, kamēr pārdevējas tam nepievērsa uzmanību.

Starp citu, atcerējos, ka pati šādu bildi esmu novērojusi ne reizi vien. Sieviete man priekšā pārlika dārgākas un svaigākas olas no vienas kastes uz otru un devās uz kasi, it kā nekas nebūtu noticis.

Lasi vēl: Vilcene iekrita slazdā, bet blakus slēpās kucēni. Mežsargs nolēmis palīdzēt zvēriem

Bet neviens to vispār nepārbauda, ​​iedūra svītrkodu, sakrīt un labi.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment