Marinēju cūkgaļu, izmantojot šo recepti… Tik garšīgus šašlikus sen nebiju ēdis!

Tuvākajās dienās siltais laiks iesoļos Latvijā – tas nozīmē, ka piknika un grila sezona var sākties! Lūk, kā pagatavot ideālu marinādi!

 

Šašlikiem ir svarīgi izvēlēties veiksmīgu marinādi, jo tā būtiski ietekmē gaļas garšu, aromātu un maigumu.

Marināde kā likums satur kādu no skābiem produktiem  (parasti citronu sulu, etiķi vai jogurtu), kā arī garšvielas, garšaugus, eļļu un citas piedevas, kas palīdz padarīt gaļu mīkstāku, piešķir unikālu garšu.

Jāatceras, ka liela nozīme ir arī marinēšanas laikam. Pirms cepšanas rūpīgi jāievēro laiks, cik ilgi gaļa ir bijusi marinādē – jo no tā atkarīga ir ēdiena kvalitāte!

 

Interesanti fakti par cūkgaļas šašlika marinādi ar granātābolu sulu

Cūkgaļas šašlika marināde ar granātābolu sulu ir neparasta sastāvdaļu kombinācija, kas piešķir gaļai īpašu garšu un aromātu. Granātābolu sula šašlikam piešķir pievilcīgu izskatu un padara to sulīgāku – garšas bagātāku.

Lai pagatavotu marinādi parasti izmanto granātābolu sulas, olīveļļas, citronu sulas, garšaugu, garšvielu un ķiploku maisījumu. Marināde piešķir gaļai neticamu garšu un padara to maigu un sulīgu pēc grilēšanas.

Granātābolu sula ir bagāta ar antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, padarot to ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu. Pateicoties marinādes īpašībām, cūkgaļas šašliks kļūst ne tikai par lielisku maltīti svinībās, bet arī par ideālu minirālvielu un vitamīnu avotu.

Šašliks, pagatavots marinādē ar granātābolu sulu, pateicoties savai neparastajai garšai un aromātam, raisa asociācijas ar svētku galdu. Šis ēdiens var pārsteigt viesus un kļūt par garšīgu rotājumu jebkuram mielastam.

Tādējādi cūkgaļas šaslika marināde ar granātābolu sulu ir lielisks veids, kā ēdienam piešķirt pievilcīgu izskatu un izteiktāku garšu.

Pamēģini šo neparasto recepti un pārsteidz savus draugus un tuvākos!

 

Pagatavošanas laiks: 15 min

Porciju skaits: 4

 

Sastāvdaļas

Sīpols – 4-5 gabali

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Granātabolu sula – 200-300 mililitri

Lasi vēl: Brīnišķīga ziņa no komponista Ulda Marhileviča! Cilvēki ar asarām acīs steidzas izteikt viņam labus vārdus

Pagatavošana

Sīpolus sagriež gredzenos. Liek bļodā kopā ar gaļu. Pievieno sāli, piparus un samaisa.

Pārlej cūkgaļu ar granātābolu sulu. Samaisa un ieliek ledusskapī.

Pēc 2–3 stundām šašliku var jau cept!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment