Lilijas augs mežonīgi, ziedēs sulīgi, koši un ilgi: vienkārši barojiet tās ar šo jūnijā.

Liliju ziedēšana nevienu neatstās vienaldzīgu. Šie sīpolu augi zied tikai vienu reizi sezonā, kas ir daļa no to šarma. Viņi ar nepacietību gaida pumpuru atvēršanos, pēc tam katru dienu apbrīno graciozos, košos ziedus – galu galā nepaies ilgs laiks, kad ziedlapiņas nokritīs.

Vai lilijas ir jābaro?

Vai uz spēcīgas bultas uzziedēs daudzi lieli, skaisti pumpuri, vai vairāki panīkuši, nožēlojami ziedi vientuļi saspiedīsies uz kalsna kāta, atkarīgs no saimniekiem. Lilijām patīk ēst.

Tas nav pārsteidzoši – sezonas gaitā no pazemes sīpola izaug bieza bulta ar lapām, kas ar katru gadu kļūst garāka un jaudīgāka. Dažām sugām tas sasniedz 2 m vai vairāk. Vasarā uz kāta veidojas un atveras lieli pumpuri, kuru skaits dažkārt sasniedz 30 gabalus.

Turklāt sezonas laikā sīpols nedrīkst iztukšot, bet gan palielināt apjomu un kļūt stiprāks, lai pārdzīvotu ziemu. Tātad jūs nevarat atstāt liliju bez ēdiena. Nabadzīgās augsnēs tas var pazust, bet, visticamāk, vasarā tas radīs vairākus pumpurus, un īpašnieki neredzēs ziedu visā tā krāšņumā.

Kā mēslot lilijas jūnijā

Ceru, ka esmu visus pārliecinājis, ka šī ir diezgan rijīga kultūra, kurai sezonā ir vajadzīgas vairākas barošanas. Cerēsim, ka pavasarī zieds saņēma pietiekami daudz slāpekļa, lai audzētu zaļo masu. Starp citu, lilijām arī jūnijā vajadzīgs kālijs, fosfors, plus mikroelementi.

Ziedēšanai vienkāršākais veids ir iegādāties specializētu mēslojumu lilijām vai sīpolu kultūrām un izmantot to saskaņā ar instrukcijām. Taču mūsu cilvēki nemeklē vieglus ceļus. Liliju gadījumā tas ir diezgan pamatoti – nav jāmaksā vairāk.

Lasi vēl: Jūs salasīsiet gurķus spaiņiem un ātrāk par citiem. Jaudīga un vienkārša gurķu stādu barošana

Kultūra labi reaģē uz parastajiem mēslošanas līdzekļiem.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment