Nekad neglabājiet šos priekšmetus uz palodzes, citādi tie var eksplodēt

Daudzi cilvēki izmanto palodzes kā plauktus – uz tiem glabā dažādus sadzīves nieciņus. Taču patiesībā ne visas lietas var tur atstāt, jo tās tiks pakļautas saules un karstuma iedarbībai, un tas var izraisīt nevēlamas ķīmiskas reakcijas.

Par to, kādas lietas nedrīkst atstāt uz palodzes, lasiet tālāk.

Eksperti norāda, ka aerosoli un uzliesmojoši priekšmeti uz palodzes rada ievērojamas briesmas, īpaši siltajā gadalaikā. Saules gaisma var uzkarsēt šos priekšmetus līdz bīstamam līmenim, izraisot iespējamu sprādzienu. Neuzglabājot tos pie loga, pasargāsiet ne tikai logu, bet arī sevi.

Lietas, ko nav ieteicams turēt uz palodzes, ir arī sveces. Tas ir tāpēc, ka tiešie saules stari var izraisīt vaska mīkstināšanos vai pat aizdegšanos, kam var būt tālejošas sekas. Turklāt izkusis vasks var sabojāt palodzi.

Svecēm labāk atrast drošu vietu, prom no tiešiem saules stariem un viegli uzliesmojošiem materiāliem.

Speciālisti arī norādīja, ka bieži vien redz, ka māju īpašnieki uz palodzēm novieto dekoratīvus priekšmetus, neņemot vērā uguns drošību.

Lasi vēl: Šīs zodiaka zīmes maijā saņems visu, par ko tik ilgi sapņojušas

“Tādi priekšmeti kā spoguļi vai citi atstarojoši priekšmeti saules staru ietekmē var darboties kā palielināmais stikls, koncentrējot siltumu vienā punktā un aizdedzinot tuvumā esošos materiālus,” brīdināja eksperti.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Viņi iesaka šādus priekšmetus nekad neatstāt uz palodzes, lai novērstu problēmas.

Tāpat uz palodzes nevajadzētu turēt trauslus priekšmetus, kastes ar ļoti sīkām lietām. Galu galā pēkšņs vējš var atvērt logu un stumt šos priekšmetus un tos salauzt vai sabojāt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment