Garšīga un vienkārša kāpostu uzkoda 10 minūtēs: gan kā neatkarīgs ēdiens, gan kā piedeva, gan kā salāti.

Es īpaši novērtēju šādas receptes vasarā. Nav nepieciešams ilgi stāvēt pie plīts. Viss tiek pagatavots ļoti ātri un izrādās ļoti garšīgs. Pēc apmēram 10 minūtēm ēdiens ir gatavs! Var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Sastāvdaļas:

• Kāposti (jauni) – 400 g
• Sīpols – 1 gab.
• Asie pipari – pēc garšas
• Sojas mērce – 2 ēd.k.
• Ūdens – 3 ēd.k.
• Pētersīļi – 5 zariņi
• Augu eļļa – 2 ēd.k.

Pagatavošana: 

Vispirms sasmalcinu sīpolu un asos piparus. Sīpolu rupji sakapāju. Ja neēdat asus ēdienus, varat izlaist piparus.

Uzkarsētā eļļā uz pannas liek sagrieztus sīpolus un piparus.

Cepiet sīpolu līdz zeltaini brūnai. Tas aizņem 2-3 minūtes.

Kāpostus sagriezu kvadrātiņos. Šai receptei izmantoju jaunos kāpostus – ātrāk pagatavojas un garšo labāk.

Pannā ieliku kāpostus un sīpolus. Es nepārtraukti maisu. Cep vēl 2-3 minūtes uz vidējas uguns. Un pārlej ar ūdeni atšķaidītu sojas mērci (2 ēd.k. mērces / 3 ēd.k. ūdens).

Lasi vēl: Vilcene iekrita slazdā, bet blakus slēpās kucēni. Mežsargs nolēmis palīdzēt zvēriem

Uz vidējas uguns vāra kāpostus un mērci vēl 4-5 minūtes.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment