“Nekad vairs nepērciet šādas olas, pat ar atlaidi un par labu cenu,” sacīja vīramāte. Un tas pat nav jautājums par kategoriju vai derīguma termiņu.

Redzēju arī, kā vecmāmiņa veikalā izvēlas sviestu, vienkārši atver paciņu, iebaksta ar nagu un pagaršo, ja nepatīk, paņem nākamo.

Tad man uz galvas mati sacēlās stāvus. Es pat viņai izteicu piezīmi, un viņa teica, lai nejaucos un vispār netaisās pārmaksāt par sviestu, ja tas nav garšīgs! Nu, kā tas ir? Nu, vai tas ir iespējams? Cilvēkiem vispār nav sirdsapziņas!

Bet runa šeit nav par to, ka kāds pārcēla olas no vienas kastes uz otru. Olas nedrīkst uzglabāt ar asu galu uz augšu. Tas izrādās nedroši. Vai esat ievērojuši, ka ražotāji vienmēr ievieto olas iepakojumā ar neaso galu uz augšu? Ja godīgi, es tam nekad pat nepievērsu uzmanību! Bet tas bija nepieciešams.

Olām strupajā galā ir īpašs gaisa maisiņš, kas pasargā olu, pareizāk sakot, dzeltenumu no visa veida baktērijām un, pats galvenais, no salmonellas. Es personīgi pirms olu ēšanas vienmēr tās rūpīgi nomazgāju, vislabāk ar švammīti un kādu līdzekli!

Un šim gaisa maisiņam vienmēr vajadzētu stāvēt uz augšu. Un ne velti tās rūpnīcā tiek iepakotas šādā veidā. Tad olas tiks uzglabātas daudz ilgāk, un jums nebūs jāuztraucas par infe**iju!

Godīgi sakot, es par to nemaz nezināju! Un tad mana vīramāte man veica veselu Amerikas atklājumu, paldies viņai par to! Tagad es vienmēr sāku tam pievērst uzmanību, pērkot olas!

Un nesen pārdošanā parādījušās olu kastītes, kuras arī ir aizzīmogotas plēvē! Tie ir tie, kurus es ņemu, un esmu pilnīgi pārliecināts, ka tur neviens neko nekustināja un neaiztika!

Lasi vēl: Visu mūžu mocījos ar putekļiem deflektoros, līdz sieva ieteica kādu foršu tīrīšanas metodi. Tagad es to iesaku visiem

Draugi, ko jūs par to domājat? Raksti komentāros. Vai jūs pievērsāt tam uzmanību vai nē?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment