10 gudri papīra dvieļu izmantošanas veidi, par kuriem daudzi pat nenojauš

Sietiņa vietā


Man garšo zāļu tējas, bet ne vienmēr gribas uzliet dzērienu tējkannā vienas tējas krūzes dēļ. Es uzleju tēju krūzē. Tukšai krūzei virsū uzlieku papīra dvieli un izkāšu tēju. Šāds paņēmiens izrādās ir pat labāks par tējas sietiņu.

Dzidrs buljons

Man patīk, ka buljons ir kristāldzidrs. Lai to panāktu, es vienmēr to izkāšu caur speciālu sietiņu. Bet – ja saprotu, ka buljons sanācis nedaudz par treknu, izmantoju nelielu viltībiņu. Sieta dibenu izklāju ar papīra dvieļiem.

Atceries: jo biezāka būs dvieļu kārta, jo mazāk tauku paliks buljonā.

Saglabā zaļumus svaigus


Zaļumi, piemēram, dilles un lociņi, ledusskapī ļoti ātri savīst. Lai tas nenotiktu, samitrini papīra dvieļus un ietin tajos zaļumus. Pēc tam visu ieliec aizspiežamos maisiņos.

Vari izmantot saldēšanas maisiņus. Šajā veidā tu viegli vari pagarināt zaļumu kalpošanas laiku par 5-6 dienām.

Stikla tīrīšanai

Papīra dvieļi ir Ideāli piemēroti spoguļu, stikla un kristāla glāžu pulēšanai. Papīra dvieļi neatstāj plūksnas un ātri uzsūc visu mitrumu, novēršot švīkas un svītras uz stikla virsmas.

Spīdīgi jaucējkrāni


Kad man ātri jāpadara visi jaucējkrāni spīdīgi, es rīkojos šādi. Uz papīra dvieļa uzklāju burtiski zirnīti jebkura trekna krēma. (Derēs pat tie, kam beidzies derīguma termiņš).

Un tad kārtīgi noberzēju jaucējkrānus. Dvielis lieliski notīrīs virsmu no kaļķakmens traipiem un piešķirs tiem spīdumu uz ilgu laiku.

Nosusina gaļu un kartupeļus

Lai noņemtu lieko mitrumu no kartupeļiem un gaļas, nosusini tos ar papīra dvieļiem. Tie ar šo uzdevumu tiks galā labāk nekā tradicionālās lupatas. Tajā pašā laikā dvieļi neatstās mikrodaļiņas uz virsmas. Bet tas nav mazsvarīgi.

Uzsūc liekos taukus

Katru reizi, kad gatavojos kaut ko cept (vai tā būtu gaļa, pīrāgi vai baklažāni), uz šķīvja uzklāju vairākas kārtas papīra dvieļu. Tie lieliski absorbē liekos taukus.

Priecāšos, ja raksta komentāros pastāstīsi par knifiņiem, kā tu izmanto papīra dvieļus, vai citām sadzīves viltībiņām. Lai veicas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment