Apģērbi, no kuriem jāizvairās: veselībai un videi kaitīgo materiālu saraksts

Japānas zinātnieki publicējuši sarakstu ar materiāliem, kuri ir kaitīgi cilvēkiem un videi. Apģērbu no šiem materiāliem labāk nepirkt!

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku domā par kaitējumu, ko daži materiāli var nodarīt mūsu veselībai un videi. Un, lai gan vairums apģērbu ražotāju dara visu iespējamo, lai padarītu savus izstrādājumus drošus, daži materiāli joprojām ir kaitīgi veselībai un videi.

Šajā rakstā aplūkosim to apģērbu sarakstu, kurus labāk nepirkt veikalos to materiālu kaitīguma dēļ:

Poliesters

Poliesters ir viens no populārākajiem apģērbu materiāliem mūsdienās. Tas ir lēts un ērts lietošanā, taču tas ir arī plastmasa, kas dabā nesadalās daudzus gadus. Turklāt poliestera ražošanā tiek izmantotas ķīmiskas vielas, kas var kaitēt jūsu veselībai.

Akrils

Akrils ir vēl viens populārs sintētisks materiāls, ko bieži izmanto apģērbu ražošanā. Arī tas ir plastmasa un nav bioloģiski noārdāms. Turklāt akrila ražošanā tiek izmantotas ķīmiskas vielas, kas var būt veselībai bīstamas.

Dabiska kažokāda

Dabīgā kažokāda ir viens no dārgākajiem un greznākajiem apģērba materiāliem. Tomēr, lai iegūtu kažokādu, dzīvnieks ir jānogalina, kas rada sāpes un ciešanas. Turklāt kažokādu ieguvei nepieciešams daudz ūdens un enerģijas, kas var negatīvi ietekmēt vidi.

Āda

Āda ir vēl viens materiāls, kas var kaitēt videi. Lai iegūtu ādu, dzīvnieks ir jānogalina, kas rada sāpes un ciešanas. Turklāt ādas ražošanai nepieciešams liels ūdens un enerģijas daudzums, kas arī var negatīvi ietekmēt vidi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment