Apģērbi, no kuriem jāizvairās: veselībai un videi kaitīgo materiālu saraksts

Polivinilhlorīds (PVC)

Polivinilhlorīds ir materiāls, ko bieži izmanto noteiktu apģērbu veidu, piemēram, lietusmēteļu un somu ražošanā. Tomēr PVC ražošanā tiek izmantotas ķīmiskās vielas, kas var kaitēt cilvēka veselībai un videi. Turklāt, PVC sadedzinot, izdalās toksiskas vielas, kas var kaitēt videi.

Formaldehīds

Formaldehīds ir ķīmiska viela, ko izmanto dažu apģērbu materiālu, piemēram, vilnas un kokvilnas, ražošanā. Tomēr formaldehīds var izraisīt alerģiskas reakcijas un pat vēzi. Tāpēc, iegādājoties apģērbu, jāpievērš uzmanība formaldehīda klātbūtnei tā sastāvā.

Lasi vēl: Tests: Tikai 60% cilvēku atpazina, kurš no bērniem ir meitene. Vai esi viņi vidū?

Organiskā kokvilna, kurā izmanto pesticīdus

Bioloģiskā kokvilna ir materiāls, kas ir ražots, neizmantojot ķīmiskos mēslošanas līdzekļus un pesticīdus. Tomēr daži ražotāji, audzējot organisko kokvilnu, izmanto pesticīdus, kas var kaitēt videi un cilvēku veselībai.

Džinsi, kuros izmanto akmens apstrādi

Akmeņu apstrāde ir metode, ko izmanto, lai uz džinsu auduma radītu nobrāzumus. Tomēr šajā metodē izmanto abrazīvus materiālus, kas iesaistītajiem darbiniekiem var izraisīt plaušu slimības un ādas reakcijas. Turklāt, veicot džinsu tīrīšanu ar akmeņiem, izdalās toksiskas vielas, kas var būt kaitīgas videi.

Noslēgumā, izvēloties apģērbu, jāpievērš uzmanība tā sastāvam un izcelsmei. Labāk izvēlēties dabiskus un videi draudzīgus materiālus, kas nav kaitīgi veselībai un videi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment