10 izplatītākie mīti, kuriem tic vairums cilvēku visā pasaulē;#9 arī tu tā domā

1.Vīrieši domā par seksu katras 7 sekundes

download

Pastāv uzskats, ka vīrieša prātā jauna doma par seksu parādās ik pēc 7 sekundēm. Lai arī šis apgalvojums ir ticis bieži un daudzviet pieminēts, taču tam nav zinātniska pamatojuma. Daudzi apgalvo, ka Alberts Kisney( biologs) ir aizsācis un pierādījis šo teoriju, taču arī tā nav patiesība. Viņš veica pētījumu, kurā tika atklāts, ka 97% gadījumos jauna, nebijusi doma par seksu vīrieša prātā parādās no 5 reizēm vienā dienā līdz pat pāris reizēm 3 mēnešos, un 54% no šiem gadījumiem bija tādi, kas piederēja pie ‘katru dienu’ kategorijas.  Tā kā šis apgalvojums pavisam noteikti ir nepatiess.

2.Cilvēki izmanto tikai 10% no savām smadzenēm

small-brain

 

19. gadsimtā zinātnieki daudz debatēja par smadzeņu darbību. Pēc šīm debatēm Viljams Džeims paziņoja, ka cilvēki izmanto tikai nelielu daļu no savām smadzenēm, un tā radās mīts par to, ka cilvēki izmantoti tikai 10% no visām smadzeņu šūnām.

Lai vai kā, patiesība  ir tāda, ka dažādu uzdevumu veikšanai nepieciešami dažādi smadzeņu apgabali, līdz ar to procentuāli cilvēki izmanto daudz vairāk nekā 10% no visām smadzeņu šūnām, diemžēl ļoti daudzi dažādu profesiju pārstāvji vēl joprojām izmanto šo 10% mītu.

3.Tomass Edisons radīja spuldzīti

Alberts-Einsteins-un--3

Šis fakts, ko visi pieņem par patiesu, un izmanto dažādos erudīcijas konkursos, māca skolēniem skolā fizikas stundās ir nepatiess. Edisons pielika lielu darbu spuldzītes izgudrošanā, taču viņš nav tās radītājs. Papētot vēsturi sīkāk atklājas, ka 1809. gadā anglis Hamfrijs Deivijs izgudroja un radīja lampu, 10 gadus vēlāk Vorens de la Rue radīja pirmo spuldzi, bet Edisons to visu sponsorēja, jo šie eksperimenti un spuldžu radīšana izmaksāja ļoti dārgi.

 

4. Ķīnas lielais mūris ir vienīgā cilvēka radīta celtne, kura ir redzama no kosmosa

great-wall-of-china-space-view

Ķīnas lielais mūris ir viens no lielākajiem arhitektūras brīnumiem visā pasaulē. Vēsturnieks Richard Halliburton apgalvo, ka šis mūris ir redzam no Mēness. Taču NASA fotouzņēmumi pierāda to, ka šis vēsturnieks ir kļūdījies un radījis mītu, kuram ļoti daudzi ir noticējuši, un joprojām tic šim faktam.

Paradoksāli, ka tieši Ķīnas Lieo mūri ir diezgan grūti saskatīt, ja uz to skatās vai attēli tiek uzņemti no augstuma, kas pārsniedz 180m, NASA darbinieki apgalvo un var uzradīt fotouzņēmumus, kuros ir redzams, ka lielās lidostas un citas celtnes ir daudz vieglāk saskatīt!

5. Marija Antuanete teica: “Ļaujiet ēst tiem kūku”

Louise_Elisabeth_Vigée-Lebrun_-_Marie-Antoinette_dit_«_à_la_Rose_»_-_Google_Art_Project

“S’ils n’ont plus de pain, qu’ils mangent de la brioche.”
– Marie Antoinette

Tulkojot šo teikumu “Ļaujiet viņiem ēst kūkas, ja viņiem nav maizes, ko ēst” , šis kļūdainas apgalvojums, kurš ir par 18. gadsimta Francijas karalieni Mariju Antuaneti. Taču kārtējo reizi papētot vēsturi, ir divi varianti kā šis mīts varētu būt radies. Pirmais, kāds 18. gadsimta rakstnieks, rakstīja par kādu princesi, kura savā muļķībā bija izteikusi šādu teikumu, un otrs, ka Marija Terēze, tā laika Spānija karaliene, kura bieži ko šādu apgalvo. Lai vai kā, cik ir pieejama informācija vēstures rakstos, tad Marija Antuanete neko tādu nav teikusi.

 

6.Kosmosā nav gravitātes

gravity1-578x200

Tā kā astronauti ir bez svara, esot kosmosā, tad pastāv uzskats, ka kosmosā nav gravitātes, lai gan tas nav īsti pareizi. Gravitāte ir visapkārt mums un uz Zemes tā notur mūsu kājās pie zemes, taču izskaidrojums, kāpēc kosmonauti kosmosā kļūst viegli kā pūciņas, ir pavisam vienkāršs, mūsu graviātes centrs ir vērsts pret zemi, līdz ar to, tas īsti nestrādā atrodoties uz Mēness, Kosmosa vai kādas citas planētas, jo gravitātes viļņi tajos ir vērsti citādāk.

 

7. Salemas “raganas” tika sadedzinātas dzīvas

rsz_witch-stake_8804

 

1692. gada februārī tika uzsākta  izmeklēšana par šķietamām notiekošām burvestībām pilsoņu vidū Masačūsetsā. Nākamajā gadā aptuveni 150 cilvēku tika apcietināti, un 20 no tiem, kuri notiesāti ar nāvi tika sodīti. Pretēji populārajam uzskatam, tomēr apsūdzētais “raganas” netika sadedzinātas.

Kamēr dažviet Eiropā bija pieņemti likumi, ka raganas ir jāsoda, sadedzinot tās uz sārta, lai atbrīvotos no viņu burvestībām, tomēr Masečūsetsā tas bija aizliegts, tāpēc arī šis mīts ir aplams, jo Salemas raganas nāca no Masačusetas.

 

8.Ja tu no ķermeņa apmatojuma atbrīvojies skujoties, tad matiņi ataug ātrāk un biezāki

 

Lai gan pētījumos no 1920. gada redzams pretējais, daudzi vīrieši uzskata, ka skūšanas, vaksācijas un matu griešana, var paātrināt to ataugšanu, un ka mati būs biezāks un tumšāks. Taču šis ir, kā jau vari iedomāties, ir kārtējais mīts.

Pirmkārt, mati, kuriem mēs pieskaramies, apgriežam, noskujam, jebkāda citā veidā apstrādājam nav dzīvi. Otrkārt, dzīvais mats atrodas zemādas slānī, kuram mēs nevaram piekļūt, līdz ar to visas šīs iepriekš minētās darbības nespēj nekādigi ietekmēt un mainīt mata krāsu un tekstūru. Protams, reizēm, kad tavi mati ataug tu pamani, ka kāds ir gaišāks, bet visticamāk tas izbalējis saules ietekmē, un mati, kuri ir atauguši pie saknēm vienmēr, ir tumšāki, bet galos tāpat viss vienmēr izlīdzinās.

9.Napoleons bija īss

20090813-Napoleons

Napoleona iesauka bija Le Petit Caporal , attēlos viņš attēlots kā mazākais starp karavīriem un no ”si mīta izveidojies arī apzīmējums Napoleona komplekss , taču patiesība Napolons Bonoparts nebija īsa auguma . Viņa augums tika mērīts franču pēdās, kas nesakrīt ar mūsdienās pieņemtajiem mēriem, un, parēķinot visu, viņa augums atbilda vidējam vīrieša augumam tolaik Francijā. Bet tad kāpēc tāda iesauka? Par maziņo viņu sauca iespējams tieši tāpēc, ka viņš bija ļoti jauks un cīnīja savus karavīrus, un tā kā viņa karavīri visi bija virs tolaik vidēja auguma Francija, visos attēlos Napoleons attēlots un redzam daudz īsāks.

Lūk tā! šim noteikti arī tu ticēji, ne?

10. Baloži uzsprāgts, ja tiem iebaro nevārītus rīsus

pigeon_shooting_in_flight1

Kāzu viesiem bieži tiek ieteikts nemest gaisā nevārītus rīsus, ja kāzās tiek izmantoti arī baloži, jo putni, apēdot šos, nevārītos rīsu, var uzsprāgt. Anna Landersa un multene “The Simpsons” mūs par to brīdināja, tātad tā noteikti ir patiesība!

Lai cik skumji un smieklīgi tas neliktos, taču ļoti daudzi cilvēki visā pasaulē šim tic. Tikai rodas jautājums, kāpēc putni ziemā neuzsprāgst, kad barotavās tiem atstājam graudus, lai tie nenomirtu badā? Putni nedzer tik daudz ūdens, lai apēdot šos grādus, viņu kuņģī tie varētu piebriest un radīt putna eksploziju. Šāds mīts radies tāpēc, lai vienkārši atturētu kāzu viesus no rīsu mešanas un putnu barošanas un novēršanas no mērķa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment