10 noteikumi normālām dzīvesstilam: kā nekad neslimot

5e0dad4a28f9ec76302fe214862b10b5_watermarked

Kā justies labi un mazāk slimot? Tik daudz un dažādās vietnēs par to tiek runāts, ka tev pašam jau būtu jāiegaumē, kā jārīkojas. Bet, lai atsvaidzinātu tavu atmiņu, piedāvājam sarakstu, kurā apvienotas dažādas nianses, kurām tev būtu jāpievērš uzmanība, lai vairs neslimotu.

Visi šie noteikumi domāti 29 gadus vecam vīrietim ar vidēju miesasbūvi (178 cm garam un 75 kg smagam).

  1. Uzturs

Dienā jāizdzer 2,5 litri šķidruma, atceries, ka ēdienā arī ir šķidrums, tāpēc ņem to vērā. Tāpēc aptuveni no 1-1,5 litriem šķidrumu tev jāizdzer visas dienas garumā. Tāpēc nepārforsē.

  1. Skaiti pareizi
  • 30% – olbaltumvielas
  • 30% – tauki
  • 40% – ogļhidrāti

Dienas norma ir aptuveni 2500 kalorijas, Tātad 750 kalorijas ir jāuzņem olbaltumvielās un 1000 kalorijas – ogļhidrātos.

  1. 5 dārzeņu un augļu porcijas diennaktī

1 ābols vai sauja spinātu lapas, vai 6-10 tējkarotes ogu – tā ir viena porcija. Galvenais ne mazāk kā 5 porcijas dienā.

  1. 10 minūtes dienā velti meditācijai

Tiec vaļā no depresijas nodarbojoties ar jogu. Izvērtējot savu dzīvi no citu skatupunkta, tu vari sevi pasargāt, līdzsvarot, laikus reaģēt, redzot briesmas.

  1. Vismaz 20 sekundes mazgā rokas

Vai esi redzējis, kā ķirurgi mazgā rokas. Rokas ir kārtīgi jānomazgā ar ziepēm, jānoskalo un vēlāk jānoslauka ar papīra dvieli. uztver datora spožumu, līdzīgi kā dienas saules gaismu. Vismaz stundu, pirms gulētiešanas nav ieteicams lietot ierīces, kas rada gaismu, labāk tā vietā palasi grāmatu.

  1. 9-11 stundas dienā

Vecākiem vajadzētu ievērot: skolēniem vecumā no 6-12 gadiem nepieciešams gulēt vismaz10-12 stundas. Pusaudžiem no 14-17 gadiem pietiks, ja viņi gulēs 8-10 stundas. Bet pašiem vecākiem jāguļ vismaz 7-9 stundas dienā un ne mazāk. Visas runas par to, ka cilvēkam pietiek ar 4 stundu miegu, un brīvdienās izgulēt pārējo normu – tas būtu slimi teikts.

  1. Lūzuma pirmā palīdzība

Galvenais atcerēties, ka nav vērts ievainojuma vietu apsiet un nostiprināt, jo tādā veidā var sabojāt vēl kādu asinsvadu, it īpaši ja lūzums ir vaļējs. Un, ja arī viss tiks apsaitēts, tad ķirurgs nespēs pateikt to, vai tas ir saišu sastiepums vai lūzums. Vislabāk būtu iedzert pretsāpju zāles un izsaukt palīdzību. Un pie sāpīgās vietas pielikt ledu klāt un paturēt 10 minūtes un tad 10minūtes neturēt klāt.

  1. 3 insulta pazīmes

Ja ievēro kādam cilvēkam šīs pazīmes, tad noteikti zvani ātrajai palīdzībai.

  • -Pajautā pasmaidīt. Insulta pazīme – šķība lūpa no tā, ka viena sejas puse ir paralizēta un muskuļi nedarbojas.
  • -Pajautā, lai cilvēks parunā. Ja cietušais runā savādi un nesakarīgi vai arī nesaprot, ko viņam vispār jautā – iespējams, ka tas ir insults.
  • -Pajautā, lai cietušais paceļ roku 90 grādu leņķī un lai patur tādā pozīcijā. Ja nevar noturēt tādā stāvoklī roku, tad zvani ātrajai palīdzībai.
  1. Veselības indikatori
  • 120/80 – normāls asinsspiediens
  • 140/90 – paaugstināts asinsspiediens
  • 95/60 – pazemināts asinsspiediens
  • 60-80 sitieni minūtē – ir normāla sirdsdarbība.

Esi pārliecināts par to, ka ievēro šos noteikumus, jo tikai tādā gadījumā ar tevi nekas neatgadīsies un tu būsi sveiks un vesels.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: www. mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment