10 pazīmes, kas liecina par miega trūkumu organismā

Tu aizpildīsi miega trūkumu

Vai tu diennaktī guli vismaz 7-9 stundas? Ja neguli tad tavs miega trūkums samazina tavu darba efektivitāti.

Tu kļūsi gudrāks

Pēc īsa miega pa dienu, visi lasītie zinātniskie materiāli, grāmatas vai filmu skatīšanās, tu to visu vari atcerēties 5 reizes labāk. Kamēr tu guli, tavas smadzenes pārstrādā iegūtās zināšanas.

Tu nepieņemsies svarā

Jo mazāk tu guli, jo lielāka iespējamība, ka tu pieņemsies svarā. Miega trūkums organismā liek tev vairāk ēst, lai tavā organismā izpildītu trūkstošo enerģiju.

Tu tiksi galā ar stresu

Stress noved pie paaugstināta asinsspiediena, līdz ar to liels risks, ka vari saslimt ar insultu, kā arī tev var  būt problēmas ar erakciju. Kā arī miegs dienas vidū var tikt galā ar tavu nemierīguma sajūtu.

Tu būsi maigāks

Patstāvīgi strīdies ar sievu? Iemesls var būt nepilnvērtīgs miega daudzums organismā. Pierādīts, ka viena bezmiega nakts var palielināt ģimenes konfliktu.

Tu dzīvosi ilgāk

Cilvēki, kas guļ mazāk par 6 stundām, biezāk cieš no tādām slimībām kā diabēts un  aptaukošanās. 

Tu būsi labāks gultā

Ja dienā tu guli mazāk par 5 stundām, tavs testosterona līmenis var sarukt no 10-15%. Un līdz ar to, jo vairāk trūkst testosterona, trūkst seksuālās apetītes, veidojas problēmas ar spermu.

Tu pasargāsi prātu

Miega trūkums organismā palielinās saņemt nepatiesas atmiņas. Iepriekš saņemtā informācija tev var visu laiku rādīties sapņos, un tu nespēsi tikt vaļā no tādām nevēlamām ziņām.

Tu būsi labākā formā

Kā arī tavs treniņš norisināsies uz visiem 100%. Kā arī pierādīts, ka tie sportisti, kas guļ ilgāk, sasniedz vairāk nekā tie, kam ir miega trūkums. Izgulējušos cilvēku treniņi ir daudz kvalitatīvāki.

Tava āda tev pateiksies

Bezmiega naktis tavai ādai liek vairāk novecot, kas liedz arī tavai ādai atjaunoties.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment