10 zelta likumi gariem auto ceļojumiem

1. likums: Sastādi savu braukšanas plānu

Bez plāna nekur braukt nevar. Kā minimums tev ir jāzin, kādos punktos tu piestāsi un kurās naktsmītnēs tu paliksi. Kā arī, ja kaut kas noiet greizi plānā, lai vienmēr tev ir rezerves plāns.

2. likums: Mašīnas salonam ir jābūt tīram

Pirms dodies ceļojumā no mašīnas izmet ārā visu nevajadzīgo un lieko, jo ceļojuma laikā tas tev tiešām nenoderēs. Ja mašīnā ir netīrumi, tad tavā galvā tie arī ir, jo ceļojuma laikā tevi nekas nedrīkst novērst no braukšanas.

3. likums: Nepazūdi no skatu punkta

Periodiski sazinies ar draugiem un radiniekiem vai vecākiem, un pastāsti kur tu esi. 

4. likums: Spēlē!

Esam pārliecināti, ka tu neesi tik vecs, lai sevi izklaidētu ar kaut kādu spēli, piemēram, stundas laikā es savā ceļā redzēšu tik un tik sarkanu mašīnu, tik un tik zilā krāsā mašīnu utt. Vai arī es savā ceļojumā redzēšu vairāk sarkano nekā oranžo mašīnu. Tas ir samērā smieklīgi, bet tas lieliski uzvarēs tava ceļojuma vienveidību.

5. likums: Paņem līdzi mašīnas rezerves atslēgu

6. likums: Nesteidzies!

Atrodies pie sarkanā ķieģeļa ceļa zīmes, apstājies un vienkārši nofotografējies priekš sava Instagram profila, ieraugi kādu muzeju un apstājies, ieknieb sev un pārbaudi vai tu neguli. Un neaizmirsti: ceļš – tas ir viens vienīgs piedzīvojums. 

7. likums: Nepaliec viens

Cerams, tu esi  paņēmis līdzi vēl kādu, jo aizmigt pie stūres ir ļoti vienkārši, tāpēc brauciet labāk divatā vai vēl labāk – trijatā.

8. likums: neaizmirsti par romantiku brauciena laikā

Paņem līdzi kādu draudzeni un pamīlējies mašīnā.

9. likums: Nodrošini sev komfortu

Atgādinām: ka tu dažas dienas pavadīsi pie mašīnas stūres, bet nevis pie vakariņu galda. Tāpēc, ja tev ir ērtāk braukt pidžamā, tad brauc pidžamā. Ārējais izskats mašīnā nevienam neinteresē.

10. likums: Paņem līdzi papīra karti

Elektronika vēl joprojām var salūzt, bet papīrs tikai lokās. Bet ja iezīmēsi kartē ceļu, ko esi nobraucis, tad redzēsi cik kilomemtrus esi pievarējis.

Avots: www.maximonline.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment