111 gadu veca sieviete ar 120 mazbērniem atklāj ilgdzīvošanas noslēpumu: to var katrs!

111 gadus veca sieviete un vecmāmiņa 120 mazbērniem atklāj, ka viņas ilgā mūža noslēpums ir ēst un dzert ar mēru, bet smieties tik daudz, cik vien iespējams.

Viņa stāsta, ka visu mūžu ir centusies piekopt veselīgu dzīvesveidu un savas dzīves laikā tikai dažas reizes ir vērsusies pie ārsta.

PAY-Fayikiye-Soker (1)

Viņa ir dzīvespriecīga un ar saviem smiekliem un jokiem vienmēr priecē visu kuplo ģimeni.

Sokeres kundze stāsta, ka jauniem cilvēkiem vajadzētu vairāk pievērst uzmanību savam uzturam. Viņa tā darīja un uzskata,ka tāpēc arī ir tik ilgi nodzīvojusi un dzīvos vēl ilgāk. “Dievs man ir dāvājis garu mūžu. Es ceru, ka viņš to dāvā visiem.” Viņa stāsta. Viens no ilgā mūža noslēpumiem ir arī “smieties skaļi un bieži.”

Viņa mēdz dalīties savā pieredzē ar mazbērniem un stāsta par bērnības atmiņām. Viena no tām saistās ar to, kā viņa pirmo reizi ieraudzīja lidmašīnu.

“Mēs toreiz vēl bijām bērni. Pēkšņi izdzirdējām skaļu troksni un es jautāju: “kas tas ir?” Tad mēs to ieraudzījām un es teicu: “Paskat, liels putns!” Mēs neko tādu agrāk nebijām redzējuši, kā mēs varējām zināt?”

Sokeres kundzei ir astoņi bērni, kuri viņai ir dāvājuši 120 mazbērnus, neskaitāmus mazmazbērnus, kā arī divus mazmazmazbērnus.

PAY-Fayikiye-Soker

Jaunības dienās viņa strādāja par vecmāti, tāpēc ne tikai ģimene, bet arī viss ciems viņu uzskata par savu vecmāmiņu.

Viens no mazbērniem, 42 gadus vecais Hanifi Sokers, stāsta, ka vecmāmiņas oficiālais dzimšanas datums ir 1904. gada 1. jūlijs.

“Mēs priecājamies, ka viņa ir starp mums, lai Dievs dod vēl ilgāku mūžu. Es ceru, ka mēs nodzīvosim tikpat ilgi, cik viņa, un ka mums būs tikpat laba veselība kā vecmāmiņai. Viņa ir dzīva leģenda.”

Pēc vīra nāves 1984. gadā viņa pārcēlās uz dzīvi pie savas vedeklas Feridas.

Feridai ir 52 gadi, un arī viņa 2013 zaudēja vīru, taču uztver Feikiju kā savu īsto mammu. Viņa stāsta: “Mēs esam bijušas kopā jau 32 gadus, un mūsu attiecības ir drīzāk kā mātei ar meitu nevis vedeklai ar vīra māti.”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment