20 lieliskas lietas, ko darīt vienatnē jeb randiņš ar sevi

Tāpēc tiec pāri savām bailēm palaist garām kaut ko nozīmīgu, vai tikt redzētam izklaidējoties vienam, un ļaujies saprast pašam sevi, dodoties uz 20  randiņiem.

1. Dodies uz dienas izrādi vai uz apkaunojoši skumju filmu!

Nejūti kaunu raudot vai pārdzīvojot vienatnē. Kuram gan interesē?! Par laimi vai nelaimi, bet diemžēl neviens nav tur ieradies, lai skatītos uz tevi.

2. Ceļo uz kādu nepazīstamu vietu!

Kad tu ceļo uz kopā ar citiem cilvēkiem, tev kādā brīdī vienmēr sanāk piekāpties kādam citam un rast kompromisu par to kādas vietas apskatīt, kur ieturēt pusdienas un kādas aktivitātes darīt. Ceļošanas vienatnē – pat ja aizbrauc tikai līdz blakus pilsētai – ļauj tev baudīt greznību doties visur pašam savā tempā, tādējādi ļaujot  uzsūkt sevī visus ceļojuma iespaidus.

3.Aizved sevi uz vakariņām!

Paņem līdzi kādu grāmatu, kuru jau sen vēlies sākt lasīt, un baudi labu maltīti līdz ar aizraujošu stāstu – patiešām, kas ir labāks par to?! Centies pretoties vēlmei ieskatīties savā telefonā un izdzīvo katru brīdi pasūtot to, ko vēlies, nedodot pa kumosam kādam, kas jautā pēc nogaršošanas.

4.Tūre uz muzeju!

Ieskatīsimies acīs patiesībai – lielākā daļa no līdzšinējiem muzeju apmeklējumiem droši vien ir bijusi kopā ar ekskursijas vadītāju, skolotāju vai gidu un trokšņainu bērnu baru. Dodies vienatnē un aplūko mākslas priekšmetus vai iepazīsti muzeja vēsturi. Pavadi laiku interpretējot uzzināto tā, kā pati/s vēlies, nevis kā mazā brošūra liek to darīt.

5.Aizved sevi uz SPA vai masāžu!

Varēsi baudīt mieru un klusumu, kur neviens tev netraucēs atrast harmoniju.

6.Dodies uz grāmatu veikalu un iegrimsti stāstu pasaulē!

Pavadi stundas iepazīstot visu pasaulē iespējamo žanru grāmatas. Izvelc kādu no plaukta un atrodi kādu vietu, kur ērti iekārtoties, kaut vai uz bērnu paklājiņa, un iepazīsti grāmatas stāstu līdz pat veikala slēgšanas brīdim, kad pārdevēji sāk nelāgi skatīties.

7. Uzrīko filmu maratonu!

Vienmēr ir kāda filma vai seriāls, kura jaunākajām sērijām neesi paspējis tikt līdzi, tāpēc apbruņojies ar siltu segu, kādu dzērienu, uzkodām un sāc filmu maratonu. Izbaudi vientulību jo ne vienmēr izdodas visas dienas garumā vērot tieši tos kadrus, kurus šoreiz esi izvēlējies tieši tu.

8. Aizej uz bezmaksas koncertu!

Atrodi grupu, kura drīzumā uzstāsies netālu uz ar kuras mūziku esi iepazinies/usies nesen. Tu nekad nevari zināt, iespējams, esi atradis savu nākamo 5 gadu iemīļotāko grupu. Kad dodies uz koncertu viens, tu pavadi vairāk laika klausoties mūziku un mazāk, uztraucoties par visu citu, kas notiek tev apkārt.

9. Dziedi karaoki!

Esi drosmīgs! Izvēlies vietu, kurā līdz šim neesi bijis (tādējādi varēsi nenožēlodams/ma tajā vairs neatgriezties neveiksmes gadījumā) un izdziedi savu sirdi svešinieku bariņam. Ja tu vari paveikt šo, tu vari paveikt visu!

10. Vēro cilvēkus!

Ej uz kādu publisku vietu, piemēram, parku vai tirdzniecības centru, atsēdies, un vēro šovu. Cilvēku vērošana vienmēr ir interesanta, reizēm pat ļoti smieklīga, aizkustinoša nodarbe. Tā var rosināt tavu prātu pieņemt kādu neparedzētu lēmumu vai atskārst sev svarīgu dzīves patiesību.

11. Nododies pašbilžu uzņemšanai!

Kā zināms likums, ar pašbilžu jeb „selfiju” uzņemšanu nevajadzētu aizrauties, lai negrautu citu cilvēku priekšstatu, ka esat saprātīgs cilvēks, tomēr reizi pa reizei ir vērts sapucēties, lai citādāku gaismu ielenkts pozētu pēc sirds patikas, bet bez citu kritikas. Turpini spiest fotografēšanas pogu, līdz esi apmierināts ar bildēm un esi atklājis kādās pozās un apgaismojumā izskaties īpaši labi.

12. Pabeidz projektu, kuru jau kādu laiku atliec!

Liec sev aiziet uz kādu kafijas dzertuvi noenkurojies komfortablā krēslā un strādā! Uzlabo savu CV, uztaisi portfolio, pabeidz savu sen iesākto noveli, piesakies jaunam darbam vai augstskolai. Nav svarīgi kas tieši ir nepabeigts un katru kaļ prātu  kā dzenis, vienkārši pabeidz visu iesākto!

13. Izaicini savu prātu!

Atrisini krustvārdu mīklu, sudoku vai, ja esi pietiekami erudīts vai apņēmīgs – rubiku kubiku. Ja izpildi prāta uzdevumu tikai ar saviem spēkiem, tev pienākas visas tiesības justies lepnam, kā arī šī sajūta tev nav jādala ar nevienu citu.

14. Izkustini kājas!

Pavadi kādu laiku ar māti dabu un saproti kā jūs satiekat, kad apkārt nav neviena cita. Apstājies un pasmaržo dabas ziedus, vēro saulrietu un izgaršo klusumu.

15. Rīko eksperimentu virtuvē!

Ja izmēģini jaunas receptes un salaid visu grīstē, vienīgā izsalkusī un vīlusies persona ar kuru tev būs jātiek galā, esi tikai tu. Tu vari piestrādāt pie ēdiena, līdz tas ir tavuprāt perfekts. Savukārt nākamajā reizē saviem draugiem vari demonstrēt cik lielisks pavārs/e esi.

16. Vēro zvaigžņu lietu!

Nogulies un apstulbsti cik sīks esi, salīdzinot sevi ar Visuma izmēriem.

17. Izmēģini jaunu treniņu!

Reizēm treniņi, kuros vajag pieredzi, lai izskatītos var sagādāt pamatīgu kaunu, jo izskaties pēc apjukuša lāča cenšoties tikt līdzi visām Zumbas nodarbības kustībām. Tāpēc attīsti savas fitnesa guru spējas vienatnē vai vismaz piestrādā pie kustībām, kas sagādā grūtības, lai nākamreiz dodoties uz nodarbību var redzēt, ka zini, ko dari.

18. Dodies iepirkties!

Reizēm, kad esi iepirkšanās misijā, rēķinoties ar citiem cilvēkiem, iepirkšanās process var ļoti ieilgt vai tikt sasteigts. Un, kad vēlies vēlies atrast labāko piedāvājumu vai perfekto džinsu pāri, kāds cits, kas nervozi sit kāju pie zemes nebūs labāks sabiedrotais par tevi pašu.

19. Izbaudi ilgāko, karstāko vannu, kādā līdz šim esi bijusi!

Ieslēdz nomierinošu mūziku, aizdedzini sveces un ļaujies mieram bez bailēm, ka kāds varētu iztraucēt tavu mierpilno idilli.

20. Mācies spēlēt kādu mūzikas instrumentu!

Nav svarīgi vai vēlies kļūt par tamburīna virtuozu, bundzinieku vai pianistu, neviens nebūs tev blakus, lai sūdzētos par troksni vai aizrādītu par kļūdām.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment