21.Februārī norisināsies preses konference – nosauks Latvijas studentu izlases sastāvu startam 29.Pasaules ziemas universiādē Krasnojarskā, Krievijā

21. februārī, Volvo sporta centrā (Rīga, Jūrmalas gatve 78D, LHF ofisa 1.stāvā), pulksten 12:00, Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) sadarbībā ar Latvija Hokeja federāciju (LHF) rīkos preses konferenci, kurā informēs sporta interesentus un sabiedrību par Latvijas studentu gatavošanos 29.Pasaules Ziemas Universiādei. Preses konferencē tiks nosaukti Latvijas delegācijas sportisti, tai skaitā arī Latvijas studentu vīriešu hokeja izlases sastāvs.

Preses konferencē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Hokeja federācijas un Latvijas Augstskolu sporta savienības pārstāvji, kā arī izlases sportisti un viņu treneri. Klātesošie varēs interesentiem uzdot jautājums.

29.Pasaules Ziemas Universiāde norisināsies no 02. – 12.03.2019. Krievijas pilsētā Krasnojarskā. Dalībai Universiādē akreditētas vairāk kā 60 valstis un 2000 atlēti. Latviju sacensībās pārstāvēs 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām – Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Liepājas Universitāte (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA , Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU), Biznesa augstskola Turība (BAT), Banku augstskola (BA), Ventspils augstskola (VeA), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Biznesa vadības koledža (BVK), Rīgas ekonomikas augstskola (SSE Riga) un RTU Rīgas Biznesa skola (RBS).

Latvijas studenti startēs 5 sporta veidos: hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

„Ikviena sportista sapnis ir piedalīties augstākā līmeņa starptautiskās sacensībās, pārbaudīt savas prasmes līdz ar pasaulē atzītiem sporta meistariem un iegūt jaunus sporta draugus no visas pasaules! Esam gandarīti, ka arī šogad Latviju pārstāvēs vīriešu hokeja komanda. Pasaules Universiāde tradicionāli ir aktuāla arī kultūras un izglītības jomā ar Starptautisko zinātnisko konferenci, daudziem semināriem, diskusijām un kultūras pasākumiem, kas ne tikai bagātina sportistu karjeras pieredzi, bet arī sniedz spilgtus iespaidus,” uzsver LASS prezidente Agita Ābele.

Latvijas studentu izlasi atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Hokeja federācija, SIA “Sporta Punkts”, Latvijas Augstskolu sporta savienība, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, dažādi sportistu individuālie atbalstītāji, augstskolas, sporta veidu federācijas un pašvaldības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment