3 veidi kā atgūt ticību sev un mainīt savu dzīvi

Ja tu uzskati, ka tu patiesi tici saviem spēkiem, tad pārbaudi to, atbildot uz 10 jautājumiem ar “jā” vai “nē.”

  1. Ja tu piedzīvo neveiksmi, tad vai tu nosodi sevi un uzreiz nodomā, ka tu vienkārši neesi spējīgs gūt panākumus?
  2. Pēc neveiksmes, vai tu ilgāku laika periodu jūties kā neveiksminieks?
  3. Vai tev ir nepieciešamo diplomu, sertifikātu, kurus saraksts, kuri tev būtu jāiegūst, lai būtu veiksmīgs?
  4. Vai tu konstanti uzskati, ka tu neesi pietiekami pilnveidojies un tu nezini kāda ir tā sajūta?
  5. Tu apzinies, kuras ir lietas, kas tev labi sanāk. Bet vai tu uzskati, ka veiksmīgs tu vari kļūt tikai tad, kad tu attīsti savas vājības?
  6. Vai tu ieklausies tik ļoti savu tuvinieku viedokļos, ja jūsu viedokļi nesakrīt, tad tu sāc šaubīties par savām spējām?
  7. Vai tu tiecies pēc citu cilvēku atzinības naudas, varas un komplimentu formā?
  8. Vai tu regulāri maini savus skatījumu, plānus, pēc tā, ko ir teikuši citi?
  9. Vai tev ir nepārtraukta apjukuma sajūta, ka tu īsti nezini, kas būtu tas, kas tev ir jādara?
  10. Vai tev vairāk ir negatīvas pārdomas par savu paveikto, nekā pozitīvas?

Ja tu atbildēji vismaz uz 5 jautājumiem ar “jā”, tad tu ļoti iespējams netici saviem spēkiem tik daudz, kā tu varētu iedomāties. Varētu šķist, ka šo ticību sev tu nevari mainīt. Bet tas ir iespējams, tikai sāc mainīt savu domāšanu!

  1. Sāc uztvert neveiksmi kā jaunu iespēju

Ja kaut kas nav izdevies tā, kā tu vēlējies, tad īpaši nekoncentrējies uz to, domā tālāk. Pārdomā, kādēļ tas neizdevās šajā reizē, bet sāc domāt par to kā, lai to realizē nākošajā reizē. Ceļā uz sasniegumiem vienmēr būs neveiksmes un atteikumi, bez tā neviens nav izticis un neiztiks. Sasniegumi prasa laiku, tāpēc mēģini izbaudīt un priecāties arī par to laiku, ko tu pavadi ceļā uz mērķi.

  1. Sāc trenēt savu prātu pozitīvajā domāšanā

Mūsu smadzenes dabiski vairāk aizķeras pie negatīvām domām un notikumiem, tas ir tāpēc, lai mūs pasargātu no kaut kā tāda nākotnē. Tātad tas nozīmē, ka pozitīvās domāšanas trenēšana ir treniņš apiet dabas mātes likumu. Bet tas ir tā vērts, jo negatīvās domas palēnina darbības un neļauj attīstīt ticību sev. Attīstot to, tu paplašini savu redzes loku un tu sāc saskatīt iespējas. Tas ir zinātniski pierādīts, ka negatīvās domas sašaurina tavu redzes loku un liek tev koncentrēties uz neticību saviem spēkiem, kas bieži aizēno vēl palikušās pozitīvās domas.

  1. Izmanto savas spēcīgās puses, darbā kuru tu veic šobrīd

Viens no labākajiem veidiem, kā attīstīt ticību sev, ir pielietot prasmes, kuras tev vislabāk padodas. Atmet domu, ka visam darba, ko tu dari, ir jābūt grūtam un tam ir jāpieliek papildus pūles. Darbam ir jābūt izaicinošam, bet tā ir liela atšķirība. Ja veicamais darbs ļauj izpausties tavam talantam, tad tas cels tavu pašapziņu. Koncentrējies uz to, kas tev padodas, tas dos tev papildus prieku un vēlēšanos darboties.

Mēģini pielietot šos ieteikumus 3 mēnešus no vietas un, tad vēlreiz atbildi uz šiem 10 jautājumiem. Pārliecinies vai tu esi vairojis ticību sev. Ticība sev ir ne tikai galvenā atslēga panākumiem, bet arī tā var pozitīvi mainīt tavu dzīvi.

Avots: themuse.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment