Lūk, kas notiks ar tevi, ja dienā apēdīsi 3 vistu olas

 

perfectly-boiled-egg-for-breakfast

Olas ir viena brīnumaina lieta, kad runa ir par svara zaudēšanu un labsajūtu.

Neklausies tajos, kas saka, ka viena olā ir 180-186 mg holesterīna. Tas ir pavisam niecīgs daudzums un, pavisam noteikti, nenodarīs nekādu kaitējumu tavam organismam, jo tas to visu lieliski pārstrādās un uzņems. Turklāt, uzņemot vielas, kuras satur vairāk holesterīna, ķermenī viss nostabilizējas un aknas sāk ražot mazāku daudzumu šīs viela, lai viss būtu līdzsvarā.

Turklāt olas satur ļoti daudz svarīgu lietu, kuras cilvēka organismam ir nepieciešamas. Vitamīni A, B6 un E, tiamīns, riboflavīns, folāts, dzelzs, fosfors, selēns, magnijs – tas viss ir tādā vienā mazā olā. Olas satur arī tādas vielas, kas uzlabo redzi un aizsargā acis no saules kaitējuma. Iespaidīgi ne? Vēl viens interesants fakts – olu ēšana samazina tavas iespējas saslimt ar kataraktu par 50 %! Netici? tad pārbaudi!

Tu pavisam noteikti jau zini, ka olas satur arī daudz proteīna! Divas lielas pīļu olas ir līdzvērtīgas 0.25 kg liellopa steikam. Tās satur augsta blīvuma lipoproteīnu (ABL), kas patiesībā ir ļoti svarīgi ķermenim un prātam. ABL nodrošina stabilitāti katrai ķermeņa šūnai un palīdz tavam organismam izstrādāt D vitamīnu un hormonus kā estrogēnu un testosteronu, kortizolu.

Šķiet, ka nav nekas tāds, ko šie mazie brīnumi nevarētu! Tāpēc, lieto dienā vismaz 3 olas un tavs veselības stāvoklis, kā arī pašsajūta ievērojami uzlabosies!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment