30 dienas pirms nāves Judaškins apmeklēja Izraēlu, lai atvadītos no mammas un Pugačovas

2. maijā daudzus satrieca ziņa par 59 gadus vecā slavenā modes mākslinieka Valentīna Judaškina nāvi.

Atgādināsim, ka 2016. gadā Valentīnam Judaškinam uzstādīja briesmīgu diagnozi. Pēc gada ārsti atklāja, ka metastāzes jau sākušas veidoties galvā.

Pateicoties sievai Marinai Judaškinai, modes māksliniekam izdevās tikt galā ar smagu depresiju un turpināt dzīvot. Viņš reti parādījās publikā, bet turpināja veidot tērpus.

2022. gadā viņam palika nedaudz vieglāk. Vasarā viņš personīgi piedalījās savas jaunās kolekcijas modes skatē. Bet beidzamās Jaungada brīvdienās kopā ar sievu lidoja uz Dubaju, kur dzīvo viņa meita Gaļina ar vīru un bērniem.

Šī gada martā Judaškinu pāris devās uz Telavivu apciemot mākslinieka mammu Valentīnu un ģimenes draugu Allu Pugačovu. Izrādījās, ka atvadīties…

Fotogrāfijās, kuras publicēja mākslinieka sieva Marina, redzams, ka Valentīns Judaškins jūtas daudz labāk. Viņš smaidīja un bija laimīgs par satikšanos ar tuviem cilvēki. Daudzi bija pārliecināti, ka modes mākslinieks ārstējas Rietumos, bet izrādījās, ka viņš to dara savā dzimtenē.

Negaidīts šoks daudziem bija mija sākumā, kad mākslinieks tomēr nomira. Uz bērēm ieradās arī Alla Pugačova, ar kuru 30 gadus viņus vienoja cieša draudzība.

Primadonna viena no pirmajām uzzināja par smago Valentīna Judaškina slimību. Kā savulaik stāstīja pats mākslinieks, viņš nekad iepriekš nebija redzējis Allu Borisovnu tik satriektu kā tad, kad paziņoja par savu slimību.

Visus šos ilgos slimības gadus Alla Borisova ļoti akurāti palīdzēja Valentīnam morāli tikt galā ar notiekošo. Viņa meklēja labākos ārstus, kopā ar sievu Marinu atbalstīja modes mākslinieku un neļāva nolaist rokas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment