4 dzīves notikumi, kuri var novest pie šķiršanās

Slimība

Kad viens no partneriem nopietni saslimst vai gūst hronisku kaiti, tas visticamāk mainīs visu attiecību dinamiku.

Cilvēki nonāk situācijā, kad viens piedzīvo fiziskas un mentālas pārmaiņas, cīnoties un mēģinot sadzīvot ar slimību, bet otram vajadzētu rūpēties par partneri, atbalstīt viņu gan fiziski, gan garīgi. Bieži pārim tā izrādās lielāka problēma, nekā sākotnēji tas varēja likties.

Pētījumos ir atklāts, ja attiecībās sieva ir smagi slima, tad šķiršanās skaits kļūst lielāks par 6%, nekā, ja attiecībās saslimušais ir vīrietis. Vīrietim ir grūtāk pieņemt to, ka viņš kļūst par aprūpētāju un, ka sieva nespēj veikt savus “pienākumus”.

Darba maiņa

Vīrieši bezdarbnieki biežāk izvēlas pamest savas sievas un, jāatzīst, ka ilgs laiks nepaiet, kad arī pati sieva nolemj tādu vīrieti pamest. Ja kāds partneris zaudē darbu, tad tas ir papildus stress par ienākumiem, drošības un stabilitātes sajūtu.

Jebkas, kas var radīt maiņas pāra finansiālajā sektorā vai pieņemtajā grafikā, rada diskomfortu un nevajadzīgu stresu, kas var novest pie nesaskaņām un finišā- pie šķiršanās.

Bērna dzimšana

Tu noteikti esi dzirdējis par pāriem, kuri šķiras tikai tādēļ, ka viens ir vēlējies bērnus, bet otrs ne par ko to nevēlas darīt. Bet pat, ja abi partneri vēlas bērnu, tad pēc bērna piedzimšanas 67% no pāriem, nākamos 3 dzīves gadus jūtas ne visai apmierināti ar savu kopdzīvi.

Daudzi cilvēki neapzinās, cik ļoti bērns maina ikdienas dzīvi, tāpēc viņiem ir daudz grūtāk sadzīvot ar jaunu dzīvību mājās, kuru ir nepieciešams kopt un uzturēt pie dzīvības. Pārā laimīgā kopdzīve ir atkarīga no tā, cik ļoti katrs spēj pieņemt kompromisus un racionāli domāt par situāciju.

Trauma

Kopīgi piedzīvota trauma, reizēm mēdz cilvēkus pāri satuvināt vēl vairāk, bet mēdz notikt arī tā, ka vieglāk tikt pāri pārdzīvojumam ir, tad kad tu vari atbrīvoties no lietām vai cilvēkiem, kuri tev atgādina par šo notikumu.

Šādi notikumi var būt gan kāda tuvinieka, sava kopīgā bērna zaudēšana vai kāds nelaimes gadījums.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment