4 garīgi spēcīgu cilvēku īpašības: pārbaudiet sevi

Jūs attīstāt labus ieradumus

Ja esat kādreiz lasījuši rakstus par personības attīstību, droši vien zināt pārējo. Jā, tā ir klišeja, bet tam ir pamatots iemesls: kļūt morāli stipram nav nejaušība, jums tas ir jāgrib. Jums ir konsekventi jārīkojas, lai pietuvotos sev izvirzītajiem mērķiem.

Ir svarīgi uzsvērt vārdu “konsekventi”, jo ar vienreizēju rīcību reti kad pietiek, lai panāktu ilgstošu ietekmi.

Tikai pārvēršot veiksmīgas darbības par reāliem ieradumiem, jūs iegūsiet vajadzīgo impulsu, lai uzlabotu savas garīgās spējas un savu dzīvi kopumā. Esiet uzmanīgi, galvenais ir nefokusēties uz vēlamo galarezultātu, bet gan uz noteikta modeļa apgūšanu.

Jūs pielāgojaties apstākļiem

Visbeidzot, garīgi spēcīgi cilvēki viegli pielāgojas apstākļiem. Viņi negaida ideālus apstākļus, lai ķertos pie rīcības, un neatlaidīgi turpina savus centienus, ignorējot vissīkākās atsauksmes. Gluži pretēji, viņi ir atjautīgāki.

Viņi spēj precīzi novērtēt konteksta prasības, kā arī savas spējas un pēc tam attiecīgi pielāgot savu rīcību un gaidas. Šādā veidā viņiem izdodas saglabāt savus mērķus sasniedzamā līmenī, ņemot vērā pašreizējos iekšējos un ārējos apstākļus.

Viņi zina, ka gudra izvēle vienā kontekstā var būt postoša citā kontekstā, un otrādi. Reti kad ir vienkāršas un viennozīmīgas atbildes, un tas, ko jūs uzskatāt par “pareizu”, gandrīz vienmēr ir atkarīgs no apstākļiem. Garīgi spēcīgi cilvēki apzinās šo dilemmu un atkal un atkal pielāgojas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment